2 april 2019

De ethiek van informatie-uitwisseling in de zorg

Informatie

Wat

Graag nodigen wij u uit voor onze bijeenkomst ‘De ethiek van informatie-uitwisseling in de zorg’. Vorig jaar organiseerden we de eerste bijeenkomst zorg en ethiek. Op basis van het enthousiasme en de belangstelling gaan we daar dit jaar mee door.

Tijdens deze bijeenkomst staat het thema informatie-uitwisseling in de zorg centraal. Denk aan de digitale overdracht van medische dossiers, verwijzingen en het uitwisselen van medicatie-informatie. Er is op dit moment veel aandacht voor de harde, tastbare kanten zoals de taal, de techniek, de infrastructuur en de standaarden. Er zitten echter ook zachtere kanten aan uitvoeren van grote ambities, welke zijn dit?

Tijdens de bijeenkomst zal hier op worden ingegaan. We willen aan de hand van cases de rol belichten van ethics by design, ethics by implementation en ethics by user. Dit zal worden gedaan door experts uit de praktijk en door filosofen, maar vooral door u, de deelnemers.

Deze bijeenkomst is een initiatief van Nictiz, expertisecentrum e-health en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.

Op de website van ECP vindt u het volledige programma en kunt u zich aanmelden.

Waar

Koningsbergerstraat 
9
3531 AJ 
Utrecht
Kosten
€ 0,00

Wanneer

2 april 2019