blog photo

De cloud staat centraal in de platformbijeenkomst iCare op 26 mei 2016

28-04-2016
0
Startdatum  :  26-05-2016
Einddatum  :  26-05-2016
Tijdstip  :  12:30
Locatie  :  ECR de Keizershof
Adres  :  Van Vollenhovenlaan 451, 3527 JK Utrecht
Organisatie  :  Nictiz
Op 26 mei gaan we tijdens de iCare platformbijeenkomst in op het thema ‘cliënt en zorgmedewerker in de cloud’. Geen verhalen van ICT-leveranciers over wat er allemaal mogelijk is, maar eerlijke verhalen uit de praktijk. Weet u bijvoorbeeld wat de Wet Meldplicht Datalekken​ voor praktische implicaties heeft of hoe uw cliënten tegen de cloud aankijken? En wat doen we onze medewerkers eigenlijk aan met die cloud? Op deze vragen geven sprekers met verhalen uit de praktijk antwoord.


Sprekers

Wouter Bruijning - Specialist in Blended Hulpverlening bij Kwadraad - gaat ons vertellen over het ECD bij Kwadraad. En dat is niet zomaar een dossier, want dit dossier begint bij de cliënt. De cliënt maakt een dossier aan en verleent de zorgmedewerker toegang tot dat dossier (of niet…). Eigenlijk een “PGD avant la lettre” dus… En dat dossier, dat hangt natuurlijk in de cloud!

Irene Kos - Zorginformaticus bij He​liomare - gaat ons aan de hand van praktijkcasuïstiek meenemen in de wereld van de nieuwe Wet Datalekken. Een gloednieuwe wet waar iedereen mee te maken heeft, maar waar vooral nog veel onduidelijk over is. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertelt Irene wat deze wet inhoudt voor uw organisatie, maar vooral ook voor de zorgmedewerker.

Walter Bastiaenssens - Concernmanager ICT bij Omring – gaat in op cloud oplossingen van Microsoft (Office 365) en Google (Apps for Business), waar bij Omring al enige tijd mee gewerkt wordt. Niet alleen de kantoormedewerkers hebben hiermee ervaring opgedaan, maar juist ook de zorgmedewerkers. Walter komt ons vertellen wat deze cloud oplossingen voor de zorgmedewerkers betekenen.

Bert Klinkenberg - Directeur Ondersteuning & Bedrijfsvoering bij Vivium – stelt dat bij het gebruik van cloud oplossingen het van belang is dat medewerkers beschikken over geschikte apparatuur. Bij Vivium speelt de cloud een belangrijker rol in de toekomstvisie, zowel voor de medewerker als de Cliënt. Vivium heeft in haar zoektocht naar het juiste apparaat geen platform geschuwd. Bert komt ons vertellen over de zoektocht naar en ervaringen met verschillende apparaten bij Vivium. 

Programma

12:30 - 13:25 - Netwerk lunch

13:25 - 13:30 - Korte intro

13:30 - 14:00 - Cliënt en Medewerker in de Cloud met Mijn Kwadraad (een PGD avant la lettre)

14:00 - 14:30 - Wet Datalekken in de Praktijk

14:30 - 14:45 - Netwerk koffie

14:45 - 15:15 - Samenwerken in de Cloud, kunnen medewerkers dat?

15:15 - 15:45 - Alle medewerkers en alle Cliënten een eigen Device…?

15:45 - 16:00 - Nictiz Update over PGD, RDC en meer…

16:00 - 17:00 - Netwerk borrel

Voor wie is de platformbijeenkomst bedoeld?

De platformbijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers in de caresector die in hun werkzaamheden te maken hebben met problemen op het snijvlak van zorg en ICT.

Datum & locatie

De bijeenkomst vindt plaatst op donderdag 26 mei van 12:30 tot 17:00 uur (inclusief lunch en borrel) in de Kroonzaal (ECR de Keizershof, Van Vollenhovenlaan 451, 3527 JK Utrecht)

Aanmelden

Wilt u meepraten, meedenken en meewerken aan oplossingen voor ICT-problemen in de caresector? Aarzel dan niet om u voor 26 mei aan te melden voor deze gratis bijeenkomst door het aanmeldformulier in te vullen. 

​Doel van iCare platform

Het iCare platform is het platform voor visievorming, kennisuitwisseling en discussie voor en door de Care sector over informatievoorziening (en meer). Een unieke mogelijkheid tot kennisuitwisseling en een unieke mogelijkheid tot netwerken met vakgenoten.  


reacties