7 september 2022

Informatiebijeenkomst (meervoudig) DigiD assessment

Het verplichte assessment voor aansluithouders is een onderwerp dat in het kader van aansluiten op ToegangVerleningService (TVS), en daarmee ook op DigiD, regelmatig vragen oproept bij ICT-leveranciers en zorgaanbieders.

Nictiz organiseert, in samenwerking met VWS en Logius, een serie online bijeenkomsten waarin we dieper op de materie ingaan. We maken daarin onderscheid in twee type bijeenkomsten:

Introductiebijeenkomst assessments
In deze bijeenkomst staan we vooral stil bij het verloop van een assessmenttraject: hoe gaat dat in zijn werk, wat kun/moet je voorbereiden, hoeveel tijd moet je daarvoor rekenen etc. We raden deze bijeenkomst aan voor partijen die aan de start staan van het aansluiten op de TVS en/of wellicht nog niet vaker een assessment hebben doorlopen.

Verdiepingssessies assessments
Hierin ligt de focus op de inhoud: hoe ziet het normenkader eruit en wat betekent dat voor specifieke situaties. Wanneer is een meervoudig assessment toegestaan? Deze bijeenkomst is interessant voor partijen die al verder zijn in het aansluitproces en daadwerkelijk aan de slag gaan om het assessment voor te bereiden en te laten uitvoeren.

Er zijn meerdere sessies gepland:
Woensdag 1 juni | 09.30 – 10.15 uur – Introductiebijeenkomst
Woensdag 1 juni | 10.30 – 11.15 uur – Verdiepingssessie
Woensdag 6 juli | 09.30 – 10.15 uur – Introductiebijeenkomst
Woensdag 6 juli | 10.30 – 11.15 uur – Verdiepingssessie
Woensdag 7 september | 09.30 – 10.15 uur – Introductiebijeenkomst

Woensdag 7 september | 10.30 – 11.15 uur – Verdiepingssessie

U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Een aantal dagen voor de bijeenkomst ontvangt u de link naar de sessie. We raden u aan alvast de informatie op de site van Logius (https://logius.nl/diensten/digid/ict-beveiligingsassessments-digid/het-meervoudig-assessment) door te nemen.

Aanmelden

 

Informatie

Wat

Informatiebijeenkomst (meervoudig) DigiD assessment

Organisatie
Nictiz

Wanneer

7 september 2022