4 maart 2021

Update over de Wegiz (bestuurders)

“Iedereen wil, iedereen steekt er al heel veel energie in, maar we moeten het echt met elkaar doen.” Met deze en meer woorden doet Erik Gerritsen, secretaris-generaal bij het ministerie van VWS, de oproep om deel te nemen aan het webinar Samenwerken aan dé bouwstenen voor elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (EGIZ). 

Om in de toekomst goede en betaalbare zorg te kunnen verlenen, is het essentieel dat zorgverleners beschikken over adequate, actuele en uniforme informatie. Het ministerie van VWS werkt aan de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz), zodat specifieke gegevensuitwisselingen tussen zorgverleners verplicht elektronisch verlopen. NEN ontwikkelt, in opdracht van het ministerie van VWS en samen met het zorgveld, een stelsel van normen en certificatieschema’s die het fundament zijn voor de elektronische gegevensuitwisseling.

Inschrijven en deelnemen

Op dinsdag 30 maart 2021 organiseren het ministerie van VWS en NEN het webinar Samenwerken aan dé bouwstenen voor Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. In de aanloop naar dit webinar worden drie webinars georganiseerd met aanvullende informatie.

  • dinsdag 2 maart – Update over de Wegiz (algemeen)
  • donderdag 4 maart – Update over de Wegiz (bestuurders)
  • donderdag 18 maart – Update over de Wegiz (zorgprofessionals)
  • dinsdag 30 maart – Samenwerken aan dé bouwstenen voor EGIZ

Schrijf je hier in

Schrijf je ook in als je op dat moment verhinderd bent

Alle webinars zijn kosteloos bij te wonen en zijn zonder downloads te volgen via de webbrowser van uw pc, laptop, tablet of telefoon. Ben je verhinderd? Geen nood: de webinars worden opgenomen en gepubliceerd op de website zodat iedereen ze na afloop kan bekijken. Wil je van tevoren iets weten over de webinars of een suggestie doen? Neem dan contact op via gegevensuitwisseling@minvws.nl

 

Informatie

Wat

Update over de Wegiz (bestuurders) 13:00 – 14:00 uur

Schrijf je hier in

Organisatie
Ministerie van VWS & NEN

Wanneer

4 maart 2021