news photo
03-06-2015
0

​Apothekers uit de regio Nieuwegein, IJsselstein, Vianen en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein participeren in het Nictiz-programma Patiëntparticipatie en Medicatieveiligheid. Zij gebruiken daarvoor de online tool Zorgdoc.

Zorgdoc is via internet toegankelijk voor patiënten en CGM, een functionaliteit boven op de AISsen. Voorafgaand aan een (poli)klinische opname kunnen patiënten via Zorgdoc hun medicatiedossier inzien en aanpassen. Zij kunnen bijvoorbeeld aangeven dat zij een geneesmiddel niet meer gebruiken, de dosering is gewijzigd, welke bijwerkingen ze ervaren en welke andere middelen zij eventueel nog gebruiken.

Medicatiedossier delen

Patiënten delen hun medicatiedossier met de (poli)klinische apotheker en vice versa. Daarnaast kunnen patiënten ook bij hun eigen apotheker hun medicatieoverzicht inzien en verifiëren.

Bijwerken medicatiegegevens

Via de eigen apotheek kunnen patiënten eveneens hun medicatie dossier bijwerken. Het ligt in de bedoeling dat Zorgdoc en de systemen van CGM in de toekomst gegevens uitwisselen zodat de patiënt slechts op een plaats zijn gegevens hoeft bij te houden.


reacties