​​Veel partijen in de zorg zijn bezig met de ontwikkeling en implementatie van eHealth. Dit roept ethische vragen op als: “Aan welke voorwaarden moet eHealth voldoen om bij te dragen aan goede, duurzame en verantwoorde zorg?”, “Kan eHealth nabije zorg vervangen?”, “Gaat eHealth niet zorgen voor ongelijkheid?”. De tijd is meer dan rijp voor het adresseren van de ethische vragen rond eHealth. NIctiz organiseert bijeenkomsten en publiceert over dit thema.

Bijeenkomst 28 september

Op 28 september organiseren we samen met Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) de bijeenkomst Ethiek en eHealth: maakt eHealth goede zorg beter?  in Utrecht.

Tijdens de bijeenkomst gaan we met prikkelende bijdragen en interactieve werkvormen in op deze vragen:

  • Op zorgverlener-patiënt niveau: Verandert de zorgrelatie door eHealth? En is dat een goede zaak?
  • Op organisatieniveau: Stelt eHealth zorginstellingen in staat om betere zorg te leveren? Hoe dan en onder welke voorwaarden?
  • Op maatschappelijke niveau: Wat doet eHealth met de kloof tussen bevolkingsgroepen? Heeft het invloed op de toegankelijkheid van (goede) zorg?

Deelname is gratis.

Programma
Het programma combineert plenaire bijdragen met een interactieve middag met verdiepende sessies. Aan het woord komen onder meer patiënten/ervaringsdeskundigen, hoogleraar en lid Eerste Kamer Annelien Bredenoord (dagvoorzitter), huisarts Bart van Pinxteren, ethicus Gert van Dijk en RVS lid Jan Kremer. Het volledige programma vindt u hier.

Voor wie?
De bijeenkomst richt zich op een brede doelgroep in de zorg en het sociale domein. Denk hierbij aan ​patiënten/cliënten, mantelzorgers, zorgverleners, bestuurders, leveranciers, project- en programmamanagers, zorg/ICT-managers, beleidsmedewerkers en opleiders. Al deze betrokkenen komen immers voor ethische vragen en kwesties te staan als zij eHealth ontwikkelen, invoeren en/of gebruiken.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in het Utrechts Centrum voor de Kunsten in Utrecht en begint om 10:00 uur en eindigt om 16:30 uur met een netwerkborrel.

Inschrijven
Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor deze bijeenkomst. Wilt u op de wachtlijst? Meldt u dan aan via deze link​. Wij nemen contact op als er een plaats vrijkomt. Aan deelname aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.​

Denk en doe mee

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe publicaties over patiëntparticipatie en eHealth? En wilt u als een van de eersten uitgenodigd worden voor onze themabijeenkomsten? Meld u dan direct aan bij het​​​​​;platform Patiënt & eHealth.


reacties