​Veel zorginstellingen zijn bezig met online inzage via bijvoorbeeld hun patiëntenportaal. Anderen gaan hier binnen afzienbare tijd mee aan de slag. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar begint u? Wie betrekt u erbij: zorgverleners, patiënten, juristen, ICT'ers? En op welk moment? Geeft u inzage in alle gegevens of slechts een gedeelte? Real-time of met vertraging? H​​​​oe geeft u inzage een plek in het zorgproces?

Kennismagazine

​Lees alle ins en outs over online inzage in het digitale kennismagazone 'Online inzage, hoe regelen we dat?!'.


Wij willen u graag attenderen op: 

Hoeonlineisjouwziekenhuis.nl

Jaarlijks houden we bij hoeveel ziekenhuizen een patiëntportaal hebben. Niet alleen dat, we kijken ook naar de functionaliteiten die geboden worden. U vindt een mooi overzicht op de website hoeonlineisjouwziekenhuis.nl. In september zal de website geüpdatet worden met de nieuwste stand van zaken. 


​Handboek

Momenteel zijn wij de mogelijkheden aan het verkennen over de ontwikkeling van een handboek over online inzage. Het zal vol komen te staan met praktische tips, voorbeeldplannen, vergeet-me-nietjes en praktijkverhalen. Heeft u hier ideeën voor of wilt u een mooi praktijkverhaal aandragen? Laat het ons weten via patientparticipatie@nictiz.nl​.

Onderzoek naar gebruikersstatistieken

Wij zijn momenteel bezig met een onderzoek naar de gebruikersstatistieken van ziekenhuisportalen. Wilt u de gebruikersstatistieken van het portaal van uw organisatie met ons delen? Mail naar patientparticipatie@nictiz.nl en wij sturen u de enquête toe. Ook voor suggesties en vragen kunt u daar terecht. 

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u nuttige ervaringen, inzichten of adviezen die u wilt delen over online inzage? Laat het ons graag weten via patientparticipatie@nictiz.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe publicaties over patiëntparticipatie en eHealth? En wilt u als een van de eersten uitgenodigd worden voor onze themabijeenkomsten? Meld u dan direct aan bij het platform Patiënt en eHealth.​


reacties