Introductiecursus SNOMED CT

Door programma’s als Registratie aan de Bron, VIPP en MedMij worden er steeds meer gegevens uitgewisseld tussen zorgverleners onderling én met patiënten. Het internationaal, medisch terminologiestelsel SNOMED kan daarbij helpen. SNOMED zorgt ervoor dat gegevens eenduidig kunnen worden vastgelegd en uitgewisseld in de eigen vaktaal, voorzien van patiëntvriendelijke termen. Ook maakt SNOMED hergebruik van gegevens mogelijk voor onderzoek en voor kwaliteitsregistraties.

Dit zorgt voor een vermindering van de administratieve lasten. SNOMED zorgt er tevens voor dat innovaties, zoals beslisondersteuning, sneller beschikbaar zijn vanuit het buitenland en kunnen worden ingezet. Op 11 juni 2019 wordt er van 12:00 uur tot 17:00 uur een introductiecursus SNOMED CT (SNOMED) gegeven bij het NBC (Blokhoeve 1, 3438 LC) in Nieuwegein.

Programma

Tijdens de introductiecursus worden onder meer de volgende vragen beantwoord:
• Wat is SNOMED.
• Wat zijn de voordelen van het gebruik van SNOMED.
• Waar wordt SNOMED al toegepast (in binnen- en buitenland).
• Wat is de relatie tussen SNOMED, Eenheid van Taal en de zorginformatiebouwstenen.
• Hoe komt SNOMED terug in programma’s als InZicht, Open, MedMij, Registratie aan de Bron, Samen Beslissen, VIPP GGZ en VIPP Ziekenhuizen.
• Hoe werkt SNOMED samen met andere standaarden, zoals de diagnosethesaurus, ICD-10 en LOINC.
• Waarom is SNOMED belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek.

Om 12:00 uur staat er tijdens de inloop een lunch klaar en om 12:30 uur start de cursus. Tijdens de cursus worden presentaties gegeven, ondersteund door enkele oefeningen en is er de gelegenheid om vragen te stellen aan de experts van het SNOMED National Release Centrum van Nictiz.

Voor wie?

Er is ruimte voor 25 deelnemers. De introductiecursus is bedoeld voor iedereen die is geïnteresseerd om meer te leren over SNOMED.

Waarom een cursus SNOMED voor de volgende doelgroepen:
• Zorgverleners: SNOMED is de taal van de zorgverlener. Het zorgt ervoor dat u relevante informatie eenduidig kunt vastleggen en uitwisselen. Innovaties worden mogelijk, waardoor u optimaal wordt ondersteund in uw werk.
• Beleidsmedewerkers: SNOMED ondersteunt het principe van Registratie aan de Bron, eenmalig vastleggen voor meervoudig gebruik. Hierdoor kunnen processen veiliger en efficiënter worden ingericht.
• Informatiemanagers: SNOMED heeft veel flexibele en innovatieve componenten. Dit maakt slimmere systemen mogelijk zoals beslisondersteuning en helpt op bij onderzoeksprojecten.

Specifiek voor software-ontwikkelaars wordt ook een cursus georganiseerd. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Stuur een mail naar info@snomed.nl als u interesse hierin heeft.

Kosten

De kosten voor de introductiecursus bedragen € 50, – (excl. btw) per persoon. U ontvangt hiervoor een factuur per mail.

Via deze link kunt zich inschrijven voor de cursus.