news photo

De organisatie is blij verrast met dit hoge aantal aanmeldingen.

13-04-2015
0

​​Ruim 55 apps inzendingen zijn binnengekomen in de contest voor de Health app award 2015. Dit blijkt uit de telling van de aanmeldingen die tot en met woensdag 1 april konden worden ingediend. De organisatie is blij verrast met dit hoge aantal aanmeldingen.

In de lijst met aanmeldingen zijn allerlei soorten apps te zien voor diverse zorgdisciplines. Zowel apps die bruikbaar zijn in de eerstelijnszorg, de tweedelijnszorg, apps voor de paramedische zorg  en ook apps voor het welzijn, thuiszorg of het zelf bijhouden van data doen mee aan de competitie.

Apps

De jury heeft tot 20 juni de tijd om uit de lijst met aanmeldingen twintig apps te kiezen die doorgaan naar de volgende ronde. Ondertussen komen alle apps die meedingen naar de Health app award 2015 deze week op Mobile Doctors te staan.  Mensen kunnen dan  al stemmen en een review geven.

Jury

De jury bestaat uit dertien mensen van verschillende disciplines: een patiënt, een huisarts, een medisch specialist, een visionair, een techneut, een jurist en zo verder. Een overzicht van alle juryleden vindt u op de jurypagina.

Jurybijeenkomst

Eind mei maakt de jury bekent welke vijf apps tot de finalisten horen.  Uit deze vijf wijst de topjury onder voorzitterschap van André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, een jurywinnaar aan. De finalisten worden uitgenodigd om 24 juni een pitch te geven op het congres Digitale ontwikkelingen in de zorg op de Jaarbeurs in Utrecht waar de juryprijs wordt uitgereikt.  Het publiek in de zaal bepaalt wie de publieksprijs in ontvangst neemt.


reacties