news photo
17-03-2015
0

Het Acuut Zorgportaal (AZP) is een van de tien kandidaten voor de Computable Award: Best ICT-project in de zorg. Dit is dinsdag 17 maart bekendgemaakt.

Het AZP is een internetapplicatie waarbij meldkamers meteen zien welke ziekenhuizen opname- en beddencapaciteit hebben. Ambulances kunnen hierdoor sneller een patiënt bij de juiste ziekenhuis brengen. Dit is nodig in acute situaties waarin elke seconde telt als het gaat om het redden van een leven.

Betere zorg dankzij ICT

Computable reikt dit jaar voor de tiende keer de Computable Awards uit.  De Computable Award voor beste ICT-projecten in de zorg  is er dit jaar voor het eerst. Voor de zorg zoekt de jury naar projecten in de zorg die de zorg een stukje beter maken dankzij ICT. Het Acuut Zorgportaal doet dat, want het zorgt ervoor dat patiënten die acuut zorg nodig hebben, sneller  op de juiste plek terechtkomen.

Zorg & ICT pitch

Het AZP is uit 58 voordrachten gekozen om donderdag 19 maart op de vakbeurs Zorg&ICT te pitchen. Van de tien genomineerden worden uiteindelijk vijf projecten officieel genomineerd. Of het Acuut Zorgportaal bij deze finalisten hoort, wordt binnen twee weken na de pitches bekendgemaakt. De jury velt haar finale oordeel ondermeer op basis van stemmen van het publiek en reikt de Award uit op 3 november op het Computable Gala-event. Het publiek kan stemmen vanaf 28 april op de website van Computable.
     Lees ook de blog van Lies van Gennip Levensreddend voorbeeld op TrendITion.
     Meer over de Computable Award in de zorg


reacties