news photo
02-12-2014
0
​​Het Acuut Zorgportaal zorgt dat een patiënt met acute zorgvraag direct naar een ziekenhuis met beschikbare behandelcapaciteit kan.

Finalist, de ontwikkelaar van het Acuut Zorgportaal, reikt jaarlijks de Inspiratie Trofee uit aan één van hun opdrachtgevers die zich het meest heeft ontplooid om intenser samen te werken met hun belangengroepen.
 
Het Acuut Zorgportaal verbindt verschillende organisaties en zorgverleners, zoals ziekenhuizen, meldkamers en ambulancediensten om een patiënt zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen. Dit is het ziekenhuis waar de patiënt direct wordt behandeld.

 

Acuut Zorgportaal

Het Acuut Zorgportaal is een webapplicatie, ontwikkeld door TraumaNet AMC, Finalist en Nictiz. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is eigenaar zijn van het Acuut Zorgportaal.

Voorbeeldweergave van het Acuut zorgportaal
​​​​Met deze webapplicatie hebben zorgverleners in de spoedeisende hulpverlening (meldkamers ambulancezorg en ziekenhuizen) direct inzage in de actuele opnamestops en de beschikbare medische behandelcapaciteit. Betrokken zorgverleners zien in één oogopslag (zowel grafisch als tekstueel) welke SEH, EHH/CCU, OK, Traumakamer/Shockroom en CT-trombolyse van ziekenhuizen in de regio beschikbaar zijn. Daarnaast hebben ze inzage in de beschikbare bedden van IC’s en kind-IC’s van alle Nederlandse ziekenhuizen.

De applicatie wordt momenteel door 25 ziekenhuizen en meldkamers in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht gebruikt. Wilt u ook gebruik maken van het Acuut Zorgportaal? Neem dan contact op met Gert Koelewijn via e-mail​ of twitter​.

reacties