news photo

Een kijkje achter de schermen bij het uitwisselen van (zorg)informatie met de patiënt.

16-10-2015
0

Dat de patiënt centraal moet staan in het zorgproces, daar lijkt iedereen het over eens te zijn. Maar om een waardig gesprekspartner te zijn voor zorgprofessionals is het van belang dat de patiënt over zijn of haar eigen (zorg)informatie beschikt. Steeds vaker wordt hiervoor als oplossing Blue Button genoemd, veelal in één adem met implementatiegids Blue Button+ en een myriade aan afkortingen voor HL7-modellen en –implementatiegidsen als CCD, CDA, C-CDA en FHIR.

Maar welke rol spelen deze standaarden, en hoe staan deze met elkaar in verband bij de uitwisseling van (zorg)informatie tussen zorgverlener en de patiënt? De paper 'Alles wat je wilt (moet) weten over Blue Button+ en CCD' geeft daar antwoord op.

Voor wie is deze paper bedoeld?

Deze whitepaper is geschreven voor ICT-professionals in de zorg, zoals informatiearchitecten en informatieanalisten, beslissers in zorg en ICT en eenieder die geïnteresseerd is in de uitwisseling van (zorg)informatie tussen patiënt en zorgverlener en die meer wil weten over het Blue Button principe.


reacties