news photo

Noteer 23 september alvast in uw agenda voor de implementatiesessie eOverdracht

16-07-2014
0

​Bijna 70% van 800 (transfer)verpleegkundigen, verzorgenden en andere betrokkenen bij de verpleegkundige zorg ervaren knelpunten bij de verpleegkundige overdracht, zo blijkt uit een onderzoek dat Nictiz en de V&VN in mei hebben uitgevoerd.

De overdracht bevat bijvoorbeeld onvolledige informatie, is vaak onduidelijk en in sommige gevallen verstuurt en/of ontvangt men niet eens een overdracht. Om deze problemen het hoofd te bieden, is de beroepsstandaard ‘eOverdracht in de care’ beschikbaar (ontstaan uit een samenwerking tussen V&VN, Actiz en Nictiz). Het gebruik van eOverdracht levert 25 minuten tijdswinst per overdracht van een patiënt op, zo blijkt uit een inventarisatie van V&VN en Nictiz.
Om ondersteuning te bieden bij de implementatie van eOverdracht, organiseert Nictiz in de middag van 23 september een implementatiesessie voor verpleegkundigen en ICT-leveranciers.

Implementatiesessie

Tijdens de bijeenkomst (CitySense in Utrecht) delen verpleegkundigen hun ervaringsverhalen met het gebruik van eOverdracht en geven zij tips voor de implementatie bij u in de praktijk. Daarnaast is het mogelijk om sessies bij te wonen over de technische aspecten van het eOverdrachtsbericht. De bijeenkomst is dan ook gericht op zorgverleners, informatiemanagers, adviseurs én leveranciers, werkzaam in de gezondheidszorg en betrokken bij het verpleegkundige overdrachtsproces. Bekijk hier het programma en meld u aan via het online inschrijfformulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Onderzoek verpleegkundige overdracht in Nederland

In mei is een onderzoek uitgevoerd naar de stand van zaken van de verpleegkundige overdracht in Nederland. 800 (transfer)verpleegkundigen, verzorgenden, afdelingshoofden, teamleiders, en zorgcoördinatoren uit ziekenhuizen en andere zorginstellingen hebben hun ervaringen met de verpleegkundige overdracht in hun praktijk gedeeld. De resultaten worden begin september op onze website gepubliceerd en tijdens de bijeenkomst op 23 september nader toegelicht.

Wilt u meer weten over de implementatiesessie, eOverdracht of het onderzoek dat Nictiz heeft uitgevoerd? Neem dan contact op met Irene van Duijvendijk via e-mail of twitter.


reacties