news photo
06-03-2014
0

Op 10 april, tijdens de iCare platformbijeenkomst, worden best practices van eHealth en domotica in de caresector gepresenteerd.

Tijdens de bijeenkomst in april komen drie sprekers aan het woord. Johan van der Leeuw gaat in op het project ’De doorbraak van slimme zorgtechnologie in Nederland’. Daarna zullen Angela Moenis en Ton van Everdingen ingaan op de eHealth projecten die lopen bij de care-instelling Cordaan, in Amsterdam. Tot slot geeft Marian van Schie een presentatie over de implementatie van beeldschermzorg en Medido (slimme medicijndoos) bij Florence, een care-instelling in Den Haag. Alledrie geven ze de do’s-and-don’ts voor de implementatie en het gebruik van eHealth en domotica. Aansluitend is er voldoende ruimte voor discussie en het stellen van vragen aan de sprekers.

Doel platformbijeenkomst iCare

Het doel van de platformbijeenkomst is informatie, business cases, best practices en inzichten met elkaar delen. Verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties hebben vaak te maken met vergelijkbare vragen en ontwikkelingen rond de inrichting van ICT binnen hun organisatie. De caresector heeft aangegeven behoefte te hebben aan een landelijk platform om kennis en ervaringen uit te wisselen. Om aan deze behoefte te voldoen, organiseert Nictiz samen met verpleegkundigen, informatici en beleidsmakers uit de caresector platformbijeenkomsten.

Programma

09:30 uur:     Welkom, introductie en voorstelronde
09:45 uur:     De doorbraak van slimme zorgtechnologie in Nederland (Johan van der
                       Leeuw, Senior adviseur zorgtechnologie, Vilans)
10:30 uur:     eHealth bij Cordaan (Angela Moenis, projectmedewerker eHealth & Ton van
Everdingen, Programma manager eHealth)
11:15 uur:    Pauze

11: 30 uur:     Implementatie Beeldschermzorg en Medido bij Florence (Marian van Schie, Projectleider beeldschermzorg, Florence)
12:15 uur:     Ontwikkelingen vanuit Nictiz
12:45 uur:     Afsluiting

Voor wie is de platformbijeenkomst bedoeld?

De platformbijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers in de caresector die in hun werkzaamheden te maken hebben met problemen op het snijvlak van zorg en ICT.

Datum & locatie

De bijeenkomst vindt plaatst op donderdag 10 april van 9.30 tot 13.00 uur (inclusief lunch) in de Kroonzaal in locatie de Keizershof, Van Vollenhovenlaan 451, 3527 JK Utrecht.

Aanmelden

Wilt u meepraten, meedenken en meewerken aan oplossingen voor ICT-problemen in de caresector? Aarzel dan niet om u voor 3 april aan te melden voor deze gratis bijeenkomst door een mail te sturen naar Irene van Duijvendijk.


reacties