news photo

Aanmoedingingsprijs gaat naar Eigen Zorg

05-06-2014
0

De makers van de app Constamed Pro hebben gisteren de Health app award 2014 gewonnen voor beste medische app voor zorgverleners. Voor patiënten is de EHBO-app beloond met een award. De jury heeft aan de app Eigenzorg een aanmoedigingsprijs toegekend.

Via de huisartsen app Constamed Pro kunnen huisartsen vragen van patiënten beantwoorden. Ondanks de volgens de jury omslachtige en verwarrende inlogprocedure is de tool zeer toepasbaar voor huisartsen die met e-consults willen starten.  Voor de patiënten bestaat er een patiëntenversie van de app.

EHBO-app

De EHBO-app van het Rode Kruis is voor de tweede keer genomineerd. De app die bijstaat in noodsituaties, een overzicht biedt van alle AED’s en huisartsenposten in de buurt werkt gewoon goed, vindt de jury. De leden van de patiëntenfederatie NPCF hebben de app hoog gewaardeerd, juist omdat de app een veilig gevoel geeft, schrijft de jury. De EHBO-app heeft overigens ook de publieksprijs gewonnen.

Eigenzorg

EigenZorg van zorgorganisatie Laurens heeft de aanmoedigingsprijs gekregen. Deze app beoogt de thuiszorgbehoefte van klanten aan die van zorgers bij elkaar te brengen.  De jury noemt het idee goed, maar vindt vooralsnog de uitwerking nog te beperkt.

Jury

In de jury van de health app awards 2014 zaten onder meer Marinka de Jong, programmamanager patiënt en zelfmanagement bij Nictiz en Geert-Jan van Kemenade, huisarts in Amsterdam en coördinator huisartsenteam bij Nictiz. Juryvoorzitter was Erik Vollebregt, partner bij Axon Advocaten. Overige juryleden waren partners van de awards van Medical PHIT, KNMG, VvAA, NPCF,  en een arts, een journalist, een eHealth en een usability expert.

Genomineerde apps

Andere genomineerde apps voor zorgverleners waren: FK, NHG-Standaarden, Orfeus Verloskundigen, 3D Human Anatomy Atlas. Genomineerde patiëntenapps waren: Constamed, Hospitality App, RheumaTrack, Thuisarts. De awards zijn uitgereikt tijdens de jaarlijkse congres Apps4health van MedicalPHIT.  Op dit congres, waarvan Nictiz een belangrijke kennispartner was, zijn ontwikkelingen over mHealth uitgelicht.reacties