news photo
12-02-2014
0

​Hoe zorgt u voor eenduidige informatieoverdracht en eenheid van taal tussen informatiesystemen en zorgaanbieders?

Goede communicatie tussen ICT-systemen en betrokken partijen (zoals zorgverleners, zorginstellingen, patiënten en ICT-leveranciers) is een voorwaarde voor het uitwisselen van medische informatie. Patiënten bezoeken steeds vaker verschillende zorginstellingen, waardoor hun medische informatie op meerdere plaatsen beschikbaar is. Deze informatie is opgeslagen in verschillende informatiesystemen, die elkaar niet altijd even goed begrijpen.

Om goede informatieoverdracht en samenwerking te verkrijgen tussen zorg- en marktpartijen zijn afspraken nodig op verschillende interoperabiliteitsniveaus: organisatie, proces, informatie, applicaties en infrastructuur. Het gebruik van standaarden helpt hierbij. Er zijn meerdere, elkaar aanvullende, standaarden nodig om het gehele proces van gegevensvastlegging- en uitwisseling te realiseren.

Wat leert u tijdens de cursusdag?

Na deze cursus kent u de hoofdkenmerken van de diverse Nederlandse en internationale standaarden en hun onderlinge samenhang. Na het volgen van de sessies bent u in staat om de geleerde basiskennis in uw dagelijkse praktijk toe te passen.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 20 mei
Locatie: NBC, Nieuwegein
Tijd: 09.00 uur – 17.30 uur
Kosten: € 595,- (excl BTW) ; Meld u zich vóór 20 april 2014 aan, dan betaalt u € 495,- (excl. BTW).
Programma: Bekijk hier het programma.
Aanmelden: Schrijf u in via dit online aanmeldformulier.

De cursusdag is een samenwerking van: GS1 Nederland, HL7 Nederland, IHE Nederland, NEN, Nictiz en Z-Index.reacties