​Programma platformbijeenkomst Patiënt en PGD


Locatie: het Vechthuis​ in Utrecht

​13:30 uur

​Inloop

14:00 uur

​Welkomstwoord

​14:05 uur

​Presentatie Explanimations’ door Jack  van Gils van Redmax

Samenwerking is cruciaal voor eHealth ontwikkelingen. De deelnemers van de werkgroep Patiënt en informatiebeveiliging hebben onder leiding van Jack van Gils succesvol drie explanimations ontwikkeld over de patiënt: 

  • ​Hoe verhuis ik mijn medische gegevens?

  • Inzage in het medisch dossier

  • Toestemming van de patient.

Deze explanimations zijn in opdracht van jullie eigen Platform Patiënt en eHealth. Na presentatie kunt u meedenken hoe de explanimations in Nederland ingezet kunnen worden.​

​14:30 uur

​Presentatie Persoonlijk Gezondheidsdossier door Margot Brands van de NPCF

Een brede coalitie van bijna alle zorgkoepels is medio maart gestart met het programma ‘Meer regie over gezondheid’, voor de implementatie van persoonlijke gezondheidsdossiers (pgd’s). Iedereen moet gemakkelijk online zijn eigen gezondheidsinformatie kunnen verzamelen. Mensen moeten zelf informatie kunnen toevoegen en zelf kunnen bepalen met wie zij deze informatie delen. 

Met een subsidie van twee miljoen euro van VWS en Zorgverzekeraars Nederland gaat de coalitie, die bestaat uit 17 landelijke organisaties, onder leiding van de Patiëntenfederatie aan de slag om vast te stellen waar een pgd allemaal aan moet voldoen. In 2016 wordt bepaalt hoe het PGD eruit komt te zien. De NPCF presenteert de plannen van het Persoonlijk Gezondheidsdossier.

​15:00 uur

​Presentatie ‘Wat wil de patiënt met het Persoonlijk Gezondheidsdossier’ door Anne-Miek Vroom van Stichting Ikone

Stichting Ikone heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van het Persoonlijk Gezondheid Dossier bij patiënten. Patiënten met uiteenlopende aandoeningen en beperkingen zijn uitgebreid geïnterviewd. De verhalen van de patiënten en de kansen die het Persoonlijk Gezondheidsdossiers zijn gebundeld. Het platform Patiënt en eHealth heeft de première om deze producten te presenteren. 

15:30 uur

​Netwerken en ervaringen uitwisselenreacties