news photo
07-07-2014
0

HIMSS Europe en Nictiz hebben een overeenkomst getekend voor samenwerking voor de HIMSS Amsterdam Conference en de HIMSS Dutch eHealth Exchange Delegation Study trip naar  Chicago.

HIMSS Europe en Nictiz (Expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth) hebben vorige week een overeenkomst getekend voor samenwerking rond de HIMSS Amsterdam Conference 6-7 November 2014 en de HIMSS Dutch eHealth Exchange Delegation Study trip naar de HIMSS15 Annual Conference and Exhibition in Chicago, April 2015. Het gezamenlijk doel is kennisuitwisseling over Informatie en Communicatie Technologie (ICT) in de Nederlandse gezondheidszorg te bevorderen.

HIMSS in de Nederlandse markt

Christina Roosen, Vice President Marketing and Public Affairs, van HIMSS Europe zegt: “Zowel Nictiz als HIMSS zetten zich al jaren in om de gezondheidszorg te verbeteren door ICT. Met deze samenwerking wil HIMSS zich steviger positioneren in de Nederlandse markt – één van de leidende landen in Europa waar het gaat om adoptie en gebruik van elektronisch medische dossiers. Wij bereiken dit door samenwerking en het organiseren van trainingen en belangrijke events. De samenwerking met Nictiz, het Nationale expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth in Nederland, past daar goed in. Gezamenlijk zijn we beter in staat om ICT-professionals in de gezondheidszorg te bereiken.”

Over HIMMS

HIMSS wil als wereldwijde, not-for-profit organisatie de gezondheid verbeteren door betere ICT. HIMSS zet zich in om met ICT, gezondheidszorgsystemen en  zorguitkomsten te optimaliseren. HIMSS is opgericht in 1962 en telt nu meer dan 52.000 leden wereldwijd, van wie meer dan tweederde werkt in de zorgverlening, overheid en non-profit organisaties. Daarnaast zijn ruim 600 organisaties en 250 non-profit partnerorganisaties aangesloten. HIMSS dient de wereldwijde ICT-community in de gezondheidszorg via het hoofdkwartier in Chicago en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Over Nictiz

Nictiz is in 2002 opgericht. Haar missie is samengevat in de zin ‘betere zorg door betere informatie’. Door standaardisatie stimuleren wij het optimaal gebruik van eHealth/ICT in de gezondheidszorg. Wij doen dit door het (helpen) ontwikkelen van  standaarden, door de promotie en toetsing van kwaliteit van ICT in de gezondheidszorg, het organiseren van samenwerkingsplatformen en het delen van kennis en expertise in het veld.

A Greater Degree of Professionalism

Nictiz-directeur Lies van Gennip PhD zegt: “Zowel HIMSS als Nictiz vinden het belangrijk om best practices te delen . Daarom ben ik ervan overtuigd dat deze samenwerking grote voordelen biedt voor de Nederlandse eHealth community”.

HIMSS Holland eHealth Exchange

Eerder dit jaar heeft HIMSS de HIMSS Dutch eHealth Exchange gelanceerd. Dit is een community die zich voornamelijk richt op Nederlandse professionals die in de zorg en ICT werken voor zowel de publieke als de private sector. Nederland heeft nu het hoogste aantal HIMSS EMRAM Stage 6 ziekenhuizen in Europa. Dit, plus een combinatie van de marktvolwassenheid en niveau van IT-uitgaven in de zorg, maakt Nederland een van de meest aantrekkelijke markten voor IT in de gezondheidszorg in Europa. Gegeven deze sterke leiderschapspositie, is HIMSS erg blij dat zij deze groep in Nederland heeft gelanceerd. Die groep zal het netwerken en opleiding faciliteren langs alle sectoren en zal de bewustwording van de Nederlandse successen met IT in de gezondheidszorg op een internationaal niveau doen toenemen.

Dit is een vertaling van een persbericht dat vandaag ook door HIMSS is uitgebracht.

Leer meer over HIMSS Amsterdam en de  HIMSS Dutch eHealth Exchange door het bezoeken van onze websites.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Nictiz via info@nictiz.nl


reacties