news photo

Wat is de meest zinvolle app in de gezondheidszorg?

14-01-2015
0

​De meest zinvolle in en voor de gezondheidszorg is hét thema van de Health app award 2015 van  Nictiz en MobileDoctors (VvAA). Een jury en een topjury beoordelen welke app het meest zinvol is voor de gezondheidszorg.  
Het doel van de Health app award is een bijdrage te leveren aan verbetering van het zorgproces én  aan de versnelling van het gebruik van eHealth. De app die volgens de jury daar de grootste bijdrage aan levert, wint de award.  

De inschrijving voor de Health app award 2015 start 14 januari. Leveranciers of eigenaren van een app  kunnen tot en met 1 april hun deelnameformulier  invullen om mee te dingen naar de felbegeerde award.

Jurering

De jury maakt begin april bekend welke inzendingen zijn genomineerd voor de Health app award 2015. Beschrijvingen van deze genomineerde apps komen op http://mobiledoctors.nl/healthappaward/zodat het publiek ze kan beoordelen. In juni kiest de jury op basis hiervan vijf finalisten. De topjury bepaalt hieruit de winnaar van de Health app award.

Juryleden

In de jury zitten onder meer vertegenwoordigers van Zorgverzekeraars Nederland, NPCF, KNMG, NHG, Federatie Medisch Specialisten, Nictiz, VvAA, MedicalPHIT, Consumentenbond,de Tweede Kamer, Axon advocaten, Deloitte en Inspire2Live. Een overzicht van de jury en de topjury vindt u op jurypagina van de Health app award 2015.

Winnaar

De winnaar van de Health app award wordt 24 juni bekendgemaakt op het zorgvisiecongres Digitale ontwikkelingen in de zorg in de Jaarbeurs in Utrecht. De winnaar ontvangt een trofee, een CE-advies van Axon advocaten, een financieel businessadvies van PNO Consultants en een privacy- en securitybegeleidingssessie van Deloitte. De laatste vijf finalisten dingen ook nog mee naar een publieksprijs.

Health app award

De Health app award bestaat sinds 2012. De winnaars van de eerste Health app award waren iP Plaslijst en de Huidmonitor. In 2013 kreeg de app Moet ik naar de dokter de award in handen en in 2014 vielen de EHBO app en Constamed in de prijzen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Oost, senior communicatieadviseur Nictiz, 06 57 54 71 06.


reacties