news photo

Ontvang een kortingscode ter waarde van vijftig euro

04-06-2015
0

​De inschrijvingen voor de workshops van het congres digitale ontwikkelingen in de zorg zijn geopend. Mensen die zich hebben ingeschreven en mensen die zich gaan inschrijven voor het congres kunnen vanaf nu hun voorkeur voor de workshops opgeven. Het congres Digitale ontwikkelingen in de zorg geeft onder leiding van dagvoorzitter Lies van Gennip, directeur van Nictiz, inzicht in de laatste ontwikkelingen in de zorg.

Het congres Digitale ontwikkelingen in de zorg wordt georganiseerd door Zorgvisie en Nictiz. Het programma kent drie plenaire sessies en circa 24 workshops / inspiratiesessies. Nick Guldemond, Associate Professor Integrated Care & Technology UMC Utrecht opent de dag met zijn visie over hoe technologie het raamwerk van de zorg verandert. Lucien Engelen, directeur Radboud REshape Center gaat in de middagsessie in op de vraag of het gevaarlijk is dat Apple met zijn product Health gewichtige informatie in handen krijgt.

Inspiratiesessies

Tussen deze twee sprekers in kunnen deelnemers kiezen uit een van de 24 inspiratiesessies. Deze zijn onderverdeeld in drie thema’s:  Technologische ontwikkelingen, Implementaties en lessons learned en Visie: strategie en beleid.  

Technologische ontwikkelingen

In de sessies van technologische ontwikkelingen kunt u ondermeer kennismaken met Peter Kapitein, ambassadeur van Inspire2Live en kankerpatiënt die vertelt hoe de data die patiënten hebben over zichzelf beschikbaar te maken.  Ook demonstreert Deloitte een livehack om het belang van privacy en security van apps te onderstrepen.

Implementaties en lessons learned

Johan Ensing, programmanager EPD Spaarne Gasthuis deelt in de sessie Implementaties en lessons learned zijn ervaringen met de implementatie van een patiëntenportaal.   Lessen over wat nu een goede app is en aan welke voorwaarden een app moet voldoen kunt u leren van Jaap Trappenburg, Assistant Professor Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Visie: strategie en beleid

In de zorg ontstaan steeds meer startups die de zorg opschudden.  Thijs Boekhoff, Founder & Director Healthcare Innovation Transfer Foundation, weet daar alles van en doet een boekje hierover open in de  sessies voor Visie: strategie en beleid. In deze sessies  inspireren ook Marinka de Jong, programmanager eHealth bij Nictiz en Marcel Heldoorn, senior beleidsadviseur bij de patiëntenfederatie NPCF u met hun visie over het Persoonlijk gezondheidsdossier (PGD).

Health app apward 2015

De uitreiking van de Health app award 2015 is het slotstuk van het congres. Onder leiding van juryvoorzitter André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland heeft de jury een winnaar aangewezen. Rouvoet presenteert de uitreiking. De zes finalisten Behandelpad, Mantellink, Saltro Diagnostiek, Skip a Beat, Thuisarts en Wellmo pitchen in een strijd om de publieksprijs nog eenmaal hun app aan het publiek.

Kortingscode

Wilt u hier op 24 juni 2015 bij zijn? Nictiz mag twintig kortingcodes voor dit evenement weggeven ter waarde van 50,00 euro op de reguliere prijs. Vraag uw kortingscode op bij happ15@nictiz.nl onder vermelding van nictizwebsite.


reacties