news photo
07-05-2015
0

​​Inzet van eHealth-toepassingen leidt tot meer tevreden patiënten. Het implementeren hiervan blijkt voor veel huisartsen een drempel.

Patiënten willen graag hun medische dossier bij de huisarts via internet kunnen inzien, online een afspraak maken met de huisarts of online een herhaalrecept aanvragen. In de praktijk bieden echter nog weinig huisartsen het gebruik van eHealth-toepassingen aan, blijkt uit onderzoek (Nictiz & Nivel, 2014).  Waar moet u als huisarts beginnen?

Om antwoord te geven op deze vraag heeft Nictiz in de whitepaper Gewoon aan de slag met eHealth, huisartsen en praktijkondersteuners van kleine en grote praktijken geïnterviewd die net of al langer eHealth in de huisartsenpraktijk toepassen.  Hun ervaringen en lessons learned staan in de whitepaper. Dit leidt tot praktische tips.

Meerwaarde voor patiënten

“Het opstellen van een business case is in veel projecten een van de eerste stappen. Dat is misschien terecht, maar in het geval van eHealth niet altijd de meest vruchtbare weg. Soms volgt de meerwaarde in financiële zin pas na een langere periode. Kijk vooral eerst naar de meerwaarde voor patiënten”, zeggen Dik Metz (huisarts), Angelique Dankers (praktijkondersteuner somatiek), Hedwig Vos (huisarts) en Hans van Selm (huisarts). “Start klein als je nog geen ervaring hebt, zodat je ervaring kunt opdoen en je investering minimaal is”, luidt een andere tip. Maar ook “verplaats je gedurende het hele proces, van ideevorming tot implementatie, in patiënten”.

Meer informatie

Deze publicatie is een product van het platform Patient en eHealth, in het bijzonder de werkgroep ‘eHealth in de huisartsenpraktijk’.
Heeft u na het lezen van deze whitepaper nog vragen? Neem dan contact op met Nienke Beekers via beekers@nictiz.nl.


reacties