news photo
16-12-2013
0

​​Een greep uit de onderwerpen die zijn besproken tijdens het seminar ‘De nieuwe generatie medicatiebewaking’ op donderdag 12 december .

Tijdens het seminar gingen apothekers, ziekenhuisapothekers en leveranciers met elkaar in gesprek over de nieuwe mogelijkheden van elektronische medicatiebewaking. Zo presenteerde Yoe Kwa (Inview) de resultaten uit het onderzoek ‘Rapportage bevindingen Schone Lei in de tweede lijn’ en het toepassen van richtlijn voor een goed beheerd geneesmiddelenbestand. U vindt hierover meer informatie in ons nieuwsbericht van 12 december. Gert Koelewijn schetste de mogelijkheden van de informatiestandaard ‘inzage in labwaarden’, waarmee de apotheker 7x24 inzage heeft in labwaarden en hij direct een signaal krijgt als de labwaarde er is. Jaap Dik gaf als apotheker in cijfers weer hoe de inzage van labwaarden in zijn praktijk bijdraagt aan een betere medicatiebewaking. Rob Brenninkmeijer en Bob van de Loo presenteerden het gebruik van clinical rules voor elektronische medicatiebewaking met mogelijkheden als centrale raadpleging, monitoring, performance-analyse en onderhoud van de beslisregels.

Presentaties

Hieronder kunt u de presentaties van de bijeenkomst downloaden:

Deel 1    Elkaar altijd en overal begrijpen: eenduidige medicatiegegevens
•    Mr.dr. J. Nouwt (KNMG): Gij zult elektronisch voorschrijven!
•    Drs. Y. Kwa (Inview): Bent u klaar om veilig en eenduidig medicatiegegevens uit te wisselen?
•    R. Knijff (Z-Index) en Ed de Vogel (Albert Schweitzer Ziekenhuis): Hoe krijg ik een goed beheerd geneesmiddelenbestand?

Deel 2    Inzicht in labwaarden
•    Drs. G. Koelewijn (Nictiz): Uitwisselen labwaarden, individuele medicatiebewaking voor de patiënt.
•    Drs. R. Brenninkmeijer en B. van de Loo (Digitalis): Medicatiebewaking met beslissingsondersteunend systeem.
•    Drs. J. Dik (Apotheek Vianen): De nieuwe generatie medicatiebewaking, zo gaat het in de praktijk.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het seminar, onderwerpen als ‘een goed beheerd geneesmiddelenbestand’, ‘inzicht in labwaarden’ of het project Schone Lei? Neem dan contact op met Gert Koelewijn.


reacties