news photo
14-10-2014
0

​​Wissel op 30 en 31 oktober met meer dan 270 deelnemers uit 30 landen ervaringen uit over medische terminologieën en standaarden.

Onder het motto ‘Maak patiëntendossiers betekenisvol’, laten organisaties uit binnen- en buitenland zien hoe zij het medisch terminologiestelsel SNOMED CT inzetten om verschillende doelen te behalen in EPD’s, kwaliteitsregisters en bij onderzoek. Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst maakt u kennis met het wereldwijde netwerk van deskundigen op het gebied van medische terminologieën en standaarden. De International Health Terminology Standards Development Organisation (IHTSDO) organiseert het congres dit jaar met Nictiz.
De Showcase wordt geopend door minister Schippers en gaat vooraf aan een korte introductie SNOMED CT door Ronald Cornet. In paralelsessies met ruim 50 presentaties geven experts uit binnen- en buitenland uitleg over bijvoorbeeld het combineren van SNOMED CT met LOINC en ICD-10, het gebruik van SNOMED CT in beslissingsondersteunende informatiesystemen en natuurlijk in het NFU programma 'Registratie aan de bron'. Tevens zal de nodige aandacht geschonken worden aan Amerikaanse en Europese ontwikkelingen op het gebied van medische terminologie.
Meer informatie over het programma en aanmelden is te vinden op de website van de IHTSDO.


reacties