news photo

Meepraten over toekomst zorg in meetup

22-04-2015
0

​Voor de meetup van 30 april van TrendITion zijn nog enkele plekken vrij.  In de meetup staat de toekomst centraal. Welke impact heeft eHealth op de eerstelijnszorg? De aanleiding van de meetup is het trendboek Spelen met de zorg van morgen van TrendITion, een samenwerkingsverband tussen Nictiz en het Radboud REshape Center for Innovation.

De auteurs hebben verkend hoe de eerstelijnszorg er over vijf jaar uit kan zien als bepaalde trends in eHealth zich doorzetten. Als in 2020 iedereen online consulten kan houden met zijn zorgverlener, dan ontstaat er veel meer concurrentie tussen zorgverleners. Zorgverleners moeten daarom goed zichtbaar zijn, goede marketingtools inzetten, maar natuurlijk ook goede zorg leveren. Dit is een van de scenario’s uit het trendboek.

Trends

Naast online zorgconsulten zijn er toekomstscenario's geschetst voor de trends online psychische hulp, online beoordelingen, domotica, populatiemanagement in de wijk, zelfmetingen en het persoonlijk gezondheidsdossier. De auteurs beschrijven van elke trend wat de impact kan zijn op het zorgproces. Dit doen ze op basis van de huidige status, factoren die de ontwikkeling kunnen versnellen en factoren die de ontwikkeling kunnen vertragen.

Meetup 30 april

Op 30 april kunnen geïnteresseerden in gesprek tijdens de meetup van TrendITion in Den Haag. De meetup begint om 16.00 bij Nictiz, Oude Middenweg 55 in Den Haag. Na de sessie staat er een broodje klaar.

Vanaf 15.30 is de deur open.

Aanmelden kan via het inschrijvingsformulier op www.nictiz.nl/trendboek.


reacties