news photo
11-09-2014
0

​Voor de Nederlandse delegatie verzorgen Nictiz en VMBI een programma dat zich toespitst op inhoud en netwerkmogelijkheden.

Onlangs hebben Nictiz (expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth) en VMBI (vereniging voor informatieverwerking in de zorg) een samenwerking met HIMSS tot stand gebracht. Het gezamenlijke doel is om kennisuitwisseling over zorg-ICT en eHealth in Nederland te bevorderen. Deze samenwerking gaat naar buiten onder de naam The HIMSS Dutch eHealth Exchange.

De eerste stap in deze samenwerking is dat Nictiz en VMBI een aantrekkelijk en op inhoud gericht programma coördineren dat aansluit op de HIMSS15 Annual Conference & Exhibition. HIMSS15 vindt van 12 tot 16 april 2015 plaats in Chicago, USA.

Tipje van de sluier

Wij kunnen alvast onthullen dat op zondag 12 april een minisymposium met uitgebreide netwerkmogelijkheden plaatsvindt. Tijdens dit symposium lichten we de HIMSS15 toe en geven we de highlights aan. Zo gidsen we de Nederlandse delegatie door het omvangrijke aanbod van de beurs. We verzorgen daarnaast meet & greet bijeenkomsten op maandag, dinsdag en woensdag waar aansprekende personen best practices delen.  Op www.himssdutchehealthexchange.org houden wij het programma up-to-date. Op deze website  komt ook informatie over de speciale pakketten die worden aangeboden en de registratiemogelijkheden.

HIMSS

HIMSS wil als wereldwijde, non-for-profit organisatie de zorg en gezondheid helpen verbeteren door kennis, analyse en networking over zorg-ICT en eHealth. HIMSS is opgericht in 1962 en telt nu meer dan 52.000 leden wereldwijd, van wie meer dan tweederde werkt in de zorgverlening, overheid en non-profit organisaties. Daarnaast zijn ruim 600 organisaties en 250 non-profit partnerorganisaties aangesloten. HIMSS dient de wereldwijde ICT-community in de gezondheidszorg via het hoofdkwartier in Chicago en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Meer informatie

Voor meer informatie  kunt u contact opnemen met Marita Mantle of Sabine van der Horst. Wilt u partner worden van The HIMSS Dutch eHealth Exchange, richt u zich dan specifiek tot Sabine.


reacties