news photo

Minister Schippers van VWS is keynote speaker op het SNOMED CT Implementation Showcase

23-10-2014
0

​Op 30 oktober komen een paar honderd experts en overheidsvertegenwoordigers uit meer dan 27 landen in Amsterdam naar de jaarlijkse SNOMED CT Implementation Showcase. Het is de hoogtse tijd om te spreken over het implementeren van een wereldwijde leveranciersonafhankelijke klinische terminologie. Een terminologie die bijdraagt aan het mogelijk maken van betekenisvolle elektronische patiëntendossiers een bijdrage levert aan betekenisvolle  elektronische patiëntdossiers.

Dit evenement is een unieke gelegenheid om het laatste nieuws over eenheid van taal en SNOMED CT te horen en om te zien hoe wereldwijd wordt gewerkt aan het verbeteren van kwaliteit en kosteneffectiviteit van de gezondheidszorg. Wij nodigen u daarom uit voor de persbriefing voor de SNOMED CT Implementation Showcase in oktober.

Dit evenement wordt georganiseerd door Nictiz, Expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth en de IHTSDO, de moederorganisatie van SNOMED CT. De persbriefing bestaat uit:

  • Keynotespeech van minister Schippers van Volksgezondheid, Welziljn en Sport (Engels) waarin zij het belang van eenheid benadrukt in het beleidsperspectief
  • Een basisbriefing over waarom, hoe en wanneer een globale medische terminologie nodig is, wat de kansen en uitdagingen zijn (in Engels of Nederlands)
  • Een kans om met mensen te praten over de ontwikkeling en implementatie van deze  globale gezondheidstaal (Engels)

Mediaprogramma

Wanneer: Donderdag 30 oktober, 2014

Locatie: Koninklijk Tropen Instituut (KIT), Amsterdam

08.00-08.45 uur

SNOMED CT Introductie (Engels) Linda Bird

SNOMED CT Introductie (Nederlands) Ronald Cornet

9.00 uur

Plenair: Welkom en Introductie

10.15-10.45 uur

Interview sessie: Journalisten kunnen zich inschrijven voor interviews met:

Don Sweete, CEO van  IHTSDO 

John Van Beek, Voorzitter of IHTSDO,  or

Lies van Gennip, Voorzitter van de IHTSDO General Assembly en CEO van Nictiz

Na het ontvangen van uw accreditatie kunt u via csr@ihtsdo.org een tijdstip afstemmen. 


Accreditatie:

Journalisten kunnen zich aanmelden via dit accreditatieformulier: http://www.ihtsdo.org/events/snomed-ct-showcase/

Over Nictiz

Nictiz is Het Nederlands expertiscentrum voor standaardisatie en eHealth.  Nictiz combineert kennis van nationale en international informatiestandaarden in de gezondheidszorg. Nictiz is tevens de National Release Center for SNOMED CT.

Over IHTSDO

IHTSDO – The International Health Terminology Standards Development Organization – definieert wereldwijde standaarden over terminologie in de gezondheidszorg.  Eenduidige terminologie is een essentieel onderdeel voor het verbeteren van de gezondheidszorg. SNOMED CT is ons wereldwijde leidend product en is geaccepteerd als de wereldwijde algemene terminologie voor gezondheidszorgsystemen.

Over SNOMED CT

SNOMED CT wordt in toenemende mate gebruikt om klinische kennis te verbinden en draagt daarmee bij aan de kwaliteit, consistentie en veiligheid van de gezondheidszorg. Zorgprofessionals van diverse disciplines kunnen met SNOMED CT accurate data opnemen in verschillende stadia van de patiëntenzorg en daarmee consistentie klinische data krijgen voor diverse doeleinden, zoals overdracht, beslissingsondersteuning, audit, epidemiologie, onderzoek, service management, ICD 10 codering, facturatie en rapportage.


************* einde persuitnodiging **************

Voor meer informatie over de persbriefing, kunt u contact opnemen met:

Karin Oost (Nictiz)

Senior Communicatie adviseur

oost@nictiz.nl   M:  +31 657547106

Charlotte Schwarz-Rosman (IHTSDO)

Hoofd communicatie

csr@ihtsdo.org   M: +45 20 15 82 50


reacties