news photo
23-06-2015
0

​Houd zelf je medicatie, bijwerkingen en allergieën bij via een websiteportaal of app!
Bijna 19.000 mensen worden jaarlijks opgenomen in het ziekenhuis door verkeerd medicijngebruik waarvan er circa 1200 te overlijden. Dit is niet nodig als onder meer de informatie-uitwisseling tussen patiënt en zorgverlener verbeterd zou worden. In het pilot-project Weet jij wat je slikt? staat de patiënt centraal. Acht greenfields ofwel regio's participeren in dit project. Zij bieden hun patiënten de mogelijkheid een elektronisch medicatiedossier aan te leggen via een websiteportaal of een applicatie. Drie van de acht greenfields zijn al online en al meer dan 600 patiënten hebben zich geregistreerd!

Regie

De patiënt wil meer inzage en overzicht, zelf bepalen wat zijn partner of huisarts ermee kan en weten wanneer en hoe hij het elektronisch medicatiedossier kan gebruiken. Hij is immers de enige die weet welke en hoeveel medicijnen hij slikt en welk effect de medicatie op hem heeft. De patiënt speelt een cruciale rol in het compleet houden van zijn eigen medisch dossier.

Rol Nictiz

Nictiz heeft een monitorende en faciliterende rol in het geheel en wil graag inzicht in het belang en de behoefte (beleving) van de patiënt bij het hanteren en bijhouden van zijn elektronisch medicatiedossier.

Meer weten?

Voor meer informatie bekijk de website of e-mail Annet Noor.


reacties