news photo

​Behandelpad krijgt publieksprijs en Skip a beat een aanmoedigingsprijs

24-06-2015
0

​De app Thuisarts heeft de juryprijs van de Health app award 2015 gewonnen. Deze prijs is vanmiddag uitgereikt op het congres Digitale ontwikkelingen in de zorg. Het publiek heeft gestemd voor de app Behandelpad. Daarnaast heeft de jury besloten een extra award uit te reiken aan Skip a beat.

De winnaars hebben uit handen van André Rouvoet voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland én juryvoorzitter een mooie award gekregen. De juryprijswinnaar ontving daarnaast drie vouchers van gratis financieel business advies, advies in CE-markering en een workshop over privacy en security van respectievelijk PNO Consultants, Axon Advocaten en Deloitte.

De Health app award 2015 is een initiatief van Nictiz en Mobile Doctors. De award is vandaag voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere awardwinnaars waren ipPlaslijst, Huidmonitor, Moet ik naar de dokter, Constamed en de EHBO-app.

Thuisarts

Thuisarts, een app van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is volgens de jury bewezen effectief.  Dat het draagvlak onder de beroepsgroep zo groot is vindt de jury een sterk punt, zo licht André Rouvoet (voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland én juryvoorzitter) toe bij de uitreiking van de Health app award 2015. “Hieruit kunnen we opmaken dat apps bij de dagelijkse praktijk van de huisarts horen. De tijd is voorbij dat artsen niet willen dat mensen gegoogled op spreekuur komen: deze app faciliteert dat mensen zelf informatie meenemen naar de praktijk en bespreken met de arts.” Dit ziet de jury als een aanzet tot de opschaling van eHealth.

Skip a beat

Skip a beat is een app van een startup-bedrijf HAPPITECH BV. Bijzonder aan deze startup is dat hij niet van oorsprong uit de zorg komt. Dit illustreert dat innovatie in de zorg steeds meer van buiten komt, stelt de jury. De app is een uiting van de trend van gamification in de zorg. De aanmoedigingsprijs voor Skip a beat is bedoeld om deze spannende belofte voor toekomst van de zorg te stimuleren. Wat de jury aanspreekt in Skip a beat is dat het spelletje bewustwording creëert  over het hartritme.

Publieksprijs

Voor de publieksprijs konden mensen sinds januari op de website Mobile Doctors stemmen uitdelen. Op het congres Digitale ontwikkelingen in de zorg gaf het aanwezige publiek via een app de finale stem.  Elke finalist heeft op het congres een pitch gegeven van waarom zij de publieksprijs zouden moeten winnen.  Uiteindelijk heeft de app Behandelpad de meeste stemmen gekregen en won daarmee de publieksprijs. Andere finalisten waren Saltro Diagnostiek app, Mantellink en Wellmo.

Behandelpad

Patiënten krijgen voor een operatie van het ziekenhuis altijd een geprinte informatiemap mee waarin alle informatie over de voorzorg, de operatie en de nazorg bij elkaar staat. Dat vindt Thomas Timmers,  interactive developer van Behandelpad niet meer bij de tijd. Daarom heeft hij een app ontwikkeld die patiënten informatie geeft op het moment dat zij dat nodig hebben in een persoonlijke tijdlijn. Timmers denkt dat patiënten met deze app beter voorbereid naar hun opname komen en actiever houdt bij de nazorg. 

» lees meer in het juryrapport (pdf)


reacties