news photo
03-09-2014
0

​​Van de ​verpleegkundige overdrachten is 61 procent onvolledig. Dit blijkt uit onderzoek van Nictiz en V&VN onder ruim 800 respondenten.

Het onderzoek uit mei 2014 geeft inzicht in de knelpunten bij de verpleegkundige overdracht. De resultaten maken duidelijk dat de verpleegkundige overdracht nog niet verloopt als een geoliede machine. Van de respondenten die knelpunten ervaren, geeft ruim 61% aan dat de verpleegkundige overdracht die zij ontvangen onvolledig is. Meer dan 23% ontvangt zelfs helemaal geen overdracht. Ook draagt bijna 70% van de ondervraagden de verpleegkundige gegevens nog altijd over op papier.

Download hier het onderzoeksrapport met daarin alle resultaten, conclusies en aanbevelingen.

Vergelijk jouw ervaringen met de belangrijkste resultaten uit het onderzoek:
Ervaringen verpleegkundige overdracht vergelijken

Oplossen van de knelpunten

De beroepsstandaard eOverdracht helpt bij het oplossen van de knelpunten uit het onderzoek en zorgt ervoor dat de informatie eenduidig, volledig en digitaal kan worden overgedragen. In de praktijk betekent dit dat er 25 minuten per overdracht worden bespaard. Meer weten over deze standaard? Schrijf u in voor de implementatiesessie op 23 september. Bekijk hier het programma en meld u aan via het online inschrijfformulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


reacties