news photo

Interactieve infographic visualiseert wat deze webapplicatie voor patiënten, SEH- en meldkamermedewerkers betekent.

16-06-2015
0

​​Met de webapplicatie het Acuut Zorgportaal (AZP) zien SEH- en meldkamermedewerkers in één oogopslag in welk ziekenhuis een patiënt terecht kan. Met het AZP worden minuten bespaard in situaties waar elke seconde telt!

Om de werking van dit instrument te visualiseren, heeft Nictiz een interactieve infographic​ gemaakt. Deze infographic toont het verschil tussen spoedsituaties met en spoedsituaties zonder het Acuut Zorgportaal. Ook de voordelen voor de patiënt, meldkamercentralist, traumaregio, ziekenhuis en ambulanceverpleegkundige worden inzichtelijk gemaakt. We laten zien hoe met ICT patiënten met een acute zorgvraag sneller kunnen helpen.

Ziekenhuiscapaciteit

In acute situaties is informatie over beschikbare ziekenhuiscapaciteit zoals, Spoedeisende Hulp (SEH), eerste harthulp, shockroom, CT-trombolyse of OK, essentieel om patiënten met zo min mogelijk vertraging naar het juiste ziekenhuis te vervoeren. Voor het beperken van vervolgschade bij de patiënt moeten zorgverleners in de acute zorgketen direct over deze waardevolle informatie beschikken.

Meer weten?

Voor meer informatie over het Acuut Zorgportaal kunt u terecht bij Gert Koelewijn of @GertKoelewijn. U kunt ook de whitepaper ‘Beschikbare ziekenhuiscapaciteit voor acute zorgverlening in één oogopslag’ downloaden.


reacties