news photo
18-06-2014
0

De ziekenhuizen Gelderse Vallei en MC Alkmaar hebben de meest informatieve websites. Dat blijkt uit onderzoek van TrendITion.

Twee derde van de Nederlanders zoekt naar gezondheidsinformatie op het internet, zo blijkt uit de eHealth-monitor uit 2013. Websites van ziekenhuizen kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Geïnspireerd door vergelijkbaar Italiaans onderzoek  heeft TrendITion, een samenwerking tussen Nictiz en Radboudumc, in kaart gebracht hoe informatief en interactief de ziekenhuiswebsites van Nederland zijn.
De resultaten worden in een tweeluik gepubliceerd. Vandaag is een interactieve infographic verschenen met een overzicht van de meest informatieve ziekenhuiswebsites van Nederland. Van 93 Nederlandse ziekenhuizen is TrendITion nagegaan hoe ze scoren op het geven van informatie, bijvoorbeeld over de behandeling, wachttijden, maar ook over bezoekerstijden en achtergrondinformatie over het ziekenhuis. Klik hieronder voor de infographic met de resultaten, of lees de blog van Evalien Veldhuijzen op trendition.org
Woensdag 25 juni vult TrendITion deze infographic aan met de resultaten van de meest interactieve websites en de totaalresultaten. Onder interactie verstaan we de mate waarin de ziekenhuizen patiënten de mogelijkheid bieden voor online contact met het ziekenhuis en de artsen (bijvoorbeeld het maken van een online afspraak). Woensdag presenteert TrendITion ook het totale rapport op de Nictiz-website. 
Meer weten over het onderzoek? Neem dan contact op met Johan Krijgsman via krijgsman@nictiz.nl of twitter. Meer weten over TrendITion? Klik dan hier.


reacties