news photo
16-01-2014
0

​​Het boek ‘Keurmerken, certificaten en kwaliteitsverklaringen in de zorg’ biedt een praktisch overzicht van 75 kwaliteitsverklaringen.

In de zorg en zorg-ICT-branche streven steeds meer zorginstellingen en zorgverleners naar een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau van hun dienstverlening, producten en organisatie. Voor uw beeldvorming: de afgelopen vijf jaar zijn er gemiddeld acht kwaliteitsverklaringen, zoals keurmerken, erkenningen, certificaten en kwaliteitszegels, per jaar bijgekomen die iets met zorg en ICT te maken hebben.

In het boekKeurmerken, certificaten en kwaliteitsverklaringen in de zorg dat samen met experts uit de gezondheidszorg is geschreven, zijn 75 kwaliteitsverklaringen van producten, diensten, instellingen en managementsystemen die er nu rond zorg en ICT te behalen zijn. Van elke kwaliteitsverklaring zijn de eisen, beoordeling, eigenaar en kosten in kaart gebracht.

Kwaliteitsinstituut

Het boek is een co-creatie van Nictiz en het Kwaliteitsinstituut van het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Ook sluit het boek aan op het gemeenschappelijk doel van beide organisaties: de kwaliteit van de in Nederland geleverde zorg te helpen verbeteren.

Digitale versie

Het boek ‘Keurmerken, certificaten en kwaliteitsverklaringen in de zorg’ is beschikbaar als digitale uitgave (pdf en bladerbare pdf). Voor meer informatie kunt u terecht bij Henk Hutink.reacties