news photo
18-06-2014
0

​Vier ziekenhuizen, elf VVT-instellingen en twee GGZ-instellingen in Zuidoost Brabant gebruiken hiervoor de standaard ‘eOverdracht’.

Op 23 september maakte de stichting Regionaal ZorgCommunicatie Centrum (RZCC) de plannen om eOverdracht te gebruiken in de regio via een bijeenkomst bekend aan de betrokkenen. eOverdracht maakt uniforme elektronische verzending van verpleegkundige overdrachtsgegevens tussen verschillende instellingen mogelijk.
Het Maxima Medisch centrum, Zuidzorg en de Zorgboog hebben al ervaring opgedaan met het gebruik van eOverdracht tijdens de pilot die zij de afgelopen maanden hebben gedaan. Cees Swinkels van Zuidzorg gaf tijdens deze bijeenkomst aan dat er nu van elke cliënt in de gehele regio systematisch en op uniforme wijze een verpleegkundig overdrachtsbericht wordt ontvangen, dat was eerst niet zo. ‘Dit gaat ontzettend goed en het bericht komt op tijd’ vertelde hij. De andere zorginstellingen in de regio gaan eOverdracht voor 1 juli 2014 ook invoeren.
Voor meer informatie over de verpleegkundige overdracht in de regio Zuidoost Brabant, verwijzen we u naar het nieuwsbericht op de website van de RZCC. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van eOverdracht in uw regio? Neem dan contact op met Irene van Duijvendijk.


reacties