Helpt u mee om patiënten inzage te geven in hun gegevens bij de huisarts?

22-02-2018
0

Vanaf 22 februari 2018 staan de functionele specificaties voor het ontsluiten van huisartsgegevens in openbare consultatie. Op de consultatiepagina op MedMij.nl vindt u een overzicht met daarin de links naar de bijbehorende specificaties.

Declaratiemogelijkheden e-consult bij de huisarts ruimer dan gedacht

05-02-2018
0

Huisartsen zijn onvoldoende op de hoogte van de declaratiemogelijkheden voor e-consulten. Dit blijkt uit de Actieagenda e-consult bij de huisarts. Veel huisartsen denken dat de vergoeding voor een e-consult per definitie gelijk is aan dat van een telefonisch consult. Dit is niet het geval. Huisartsen mogen voor een e-consult zelfs een dubbel regulier consult declareren, mits de zorgverlening zowel inhoudelijk als qua tijdsbesteding vergelijkbaar is met de zorgverlening die in een dubbel face-to-face consult wordt geboden. Dit is recent bevestigd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Gebruik e-health-toepassingen in verstandelijk gehandicaptenzorg neemt toe

24-01-2018
0

​Computers, internet en toezichthoudende technieken worden vaak gebruikt door begeleiders in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook het gebruik van medicijndispenser neemt toe. Dit blijkt uit het onderzoek van Nictiz en het NIVEL.

Basisgegevensset Zorg (BgZ) wordt de standaard

19-01-2018
0

Het Informatieberaad Zorg heeft de Basisgegevensset Zorg (BgZ) en het model van de Zorginformatiebouwstenen (zib’s) vastgesteld als landelijke standaarden voor de uitwisseling van patiëntendata.

Unieke samenwerking tussen standaardisatieorganisaties in Nederland

16-01-2018
0

De samenwerking Standards Developing Organisations Nederland voor de informatievoorziening in de Nederlandse zorg (SDO-NL) heeft zich uitgebreid met twee nieuwe leden. Hiermee zijn nu zeven standaardisatieorganisaties die in Nederland actief zijn binnen de zorgsector aangesloten bij deze bestuurlijke samenwerking. SDO-NL heeft de ambitie om een grote bijdrage te leveren aan optimalisatie van gezondheid en zorg door betere informatie voor patiënt en professional.

Ongestructureerde informatie inzichtelijk maken voor patiënten

09-01-2018
0

MedMij maakt uitwisseling van ongestructureerde informatie met persoonlijke gezondheidsomgevingen mogelijk door middel van PDF/A.

Wat doet Nictiz tijdens de e-healthweek 2018?

08-01-2018
0

​​​Van 20 t/m 26 januari 2018 vindt de e-healthweek plaats. Nictiz is één van de partners en verzorgt op verschillende momenten in de week activiteiten. Bezoek een activiteit en ervaar zelf wat digitale ondersteuning in de zorg voor u kan betekenen. Van innovatielabs, workshops, open dagen, demonstraties, webinars tot aan theatervoorstellingen en pop-up stores door heel Nederland.

Alle afspraken met zorgverleners in een overzicht

18-12-2017
0

MedMij: de standaard eAfspraak maakt het mogelijk om in een persoonlijke gezondheidsomgeving afspraken in te zien, te wijzigen en te maken bij verschillende zorgverleners. Het biedt patiënten overzicht en gebruiksgemak.