E-health: een bewuste keuze

23-11-2017
0

De eHealth-monitor 2017 van Nictiz en het NIVEL is uit. Vijf jaar na de eerste monitor krijgen we een steeds beter beeld van de uitdagingen én de kansen die e-health biedt. Uit de monitor van dit jaar blijkt dat er veel kansen zijn voor e-health.

Partijen buiten MedMij kunnen standaarden indienen

20-11-2017
0

Vanaf nu kan iedereen MedMij verder helpen door standaarden aan te leveren. MedMij opent haar deuren voor partijen die niet direct bij het programma betrokken zijn, maar wel standaarden ontwikkelen.

Artsen hebben vertrouwen in standaarden voor gegevensuitwisseling

13-11-2017
0

​​In het onderzoek van Nictiz en het NIVEL voor de eHealth-monitor 2017 zijn huisartsen en medisch specialisten gevraagd welke mogelijkheden positief kunnen bijdragen aan de verbetering van gegevensuitwisseling en welke belemmeringen zij nog ervaren.

Helpt u mee om patiënten toegang te geven tot zorggegevens?

09-11-2017
0

Vanaf 9 november 2017 staan de documenten voor PDF/A in openbare consultatie. Wij nodigen u van harte uit om uw feedback hierop te geven via de consultatiepagina op MedMij.nl

Inzicht in het gebruik van patiëntportalen: nog een wereld te winnen

26-10-2017
0

Nictiz, expertisecentrum e-health, heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van patiëntportalen. Het aantal patiënten dat de afgelopen maand contact heeft gehad met een zorgverlener en gebruik maakte van een patiëntportaal ligt tussen de 5% en 20%.

Gebruik digitale medicatiecontrole ouderenzorg groeit, maar blijft achter bij noodzaak

24-10-2017
0

Meer dan de helft van de verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderenzorg vindt een digitale oplossing voor medicatiecontrole noodzakelijk. Dit blijkt uit een voorpublicatie van de jaarlijkse eHealth-monitor van Nictiz en het NIVEL.

Verbeter informatie-uitwisseling in GGZ met bestaande standaarden

18-10-2017
0

Nictiz heeft samen met de GGZ-instellingen Rivierduinen, Arkin, GGZ Oost-Brabant en Parnassia Groep een (technische) marktanalyse gemaakt van de informatie-uitwisseling in de sector. Het rapport "informatie-uitwisseling in de GGZ-sector" is op 18 oktober gepubliceerd.

Helpt u mee om patiënten meer regie te geven in afspraken met hun zorgverleners?

12-10-2017
0

Samen met het veld ontwikkelt Nictiz voor MedMij producten om binnen één omgeving veilige informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals en patiënten mogelijk te maken. Wij bieden iedereen de gelegenheid op eAfspraak feedback te geven.