Denkt u mee MedMij?

18-05-2017
0

​​Samen met het veld ontwikkelt Nictiz voor MedMij producten om veilige informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals en patiënten mogelijk te maken. Wij geven iedereen de gelegenheid om feedback te geven via ‘Openbare Consultatie’.

eHealth: hoe weten we of het werkt?

17-05-2017
0

Digitale toepassingen worden steeds meer in het zorgproces gebruikt. Nictiz deed samen met Zorginstituut Nederland onderzoek naar of kwaliteitsmodellen uit aanverwante vakgebieden geschikt zijn voor de beoordeling van kwaliteit van eHealth-toepassingen.

Online inzage voor VIPP

17-05-2017
0

Op 30 mei en 14 juni organiseert het VIPP-programma in samenwerking met Nictiz de themabijeenkomst 'Online inzage'. Het programma is speciaal aangepast aan instellingen die meedoen aan het VIPP-programma. Tijdens deze dag delen een drietal ziekenhuizen hun ervaringen met de opzet en uitrol van online inzage. Zo geven ze inzicht in de 'lessons learned' en krijgt u praktische adviezen. Hierbij staan de veranderkundige uitdagingen centraal. ​

Informatiestandaard eOverdracht vernieuwd

16-05-2017
0

De informatiestandaard verpleegkundige overdracht (eOverdracht) voor het overdragen van patiënten door de zorgketen is vernieuwd. Grootste aanpassing is het ontwikkelen en opnemen van verpleegkundige zorginformatie bouwstenen (ZIB’s).

eID in de zorg: wat betekent het voor u?

02-05-2017
0

Nictiz organiseert dinsdag 30 mei een bijeenkomst over eID in de zorg. Het toenemen van onlinedienstverlening vraagt om betrouwbare identificatie en authenticatie. Graag nodigen wij u hiervoor uit.

GGZ Nederland en Nictiz organiseren iGGZ Platformbijeenkomst

24-04-2017
0

GGZ platformbijeenkomst over de informatie-uitwisseling in de GGZ sector. Wilt u meepraten, meedenken en meewerken aan oplossingen voor ICT-vraagstukken in deZE sector? Meld u dan aan voor de gratis iGGZ platformbijeenkomst.

Kennismagazine 'Ontwikkelen van gebruiksvriendelijke eHealth'

14-04-2017
0

Gebruiksvriendelijkheid is een voorwaarde voor succesvol gebruik van eHealth. Maar hoe zorg je dat eHealth-diensten gemakkelijk te gebruiken zijn en dat de informatie die wordt overgedragen toegankelijk is? En hoe betrek je patiënten bij dit proces? Hoe laat je hen mee-ontwikkelen en testen? En wat doe je vervolgens met hun feedback? Lees in dit kennismagazine belangrijkste do's en don'ts voor het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke eHealth.

Meerdere digitale zorginfrastructuren bieden duurzame oplossing voor de zorg

13-04-2017
0

Goede ICT-voorzieningen, waaronder zorginfrastructuren, zijn noodzakelijk voor goede zorgverlening. Het Informatieberaad heeft Nictiz gevraagd onderzoek te doen naar welke zorginfrastructuren er in Nederland in gebruik zijn en waarvoor en hoe eventuele knelpunten aangepakt kunnen worden.