expert photo

Fred Smeele

Fred Smeele, senior projectleider, is verantwoordelijk voor 'Registratie aan de Bron'. Dit is een samenwerkingsproject van de acht Universitair Medische entra (UMC’s) en Nictiz met het doel om via zorgbouwstenen tot eenduidige zorginformatie te komen. Ook is Fred initiatiefnemer van de kennisplatformen iZiekenhuis en iGGZ en coördinator van de ontwikkeling van de referentiedomeinenmodellen RDZ (ziekenhuizen) en RDG (GGZ).

 

Laatste publicaties

Ontwikkeling Zorginformatiebouwstenen in Nederland MIC2015

29-10-2015
0

​Een presentatie van Fred Smeele op MIC2015 over de ontwikkeling van zorginformatiebouwstenen in Nederland.

Zorginformatiebouwstenen Registratie aan de Bron

01-09-2015
0

Het meerjarig programma ‘Registratie aan de bron’ is een samenwerking tussen Nictiz en de acht umc’s/NFU. Een van de belangrijkste ontwikkeling binnen Registratie aan de Bron is het opstellen van zogenaamde ‘Zorginformatiebouwstenen’.

Domeinen Referentiedomeinenmodel ziekenhuizen versie 2.2

18-04-2014
0

Dit is de schematische weergave van de domeinen van het Referentiedomeinenmodel ziekenhuizen (RDZ) versie 2.2.

Referentiedomeinenmodel GGZ versie 1.0

01-03-2014
0

​​Het referentiedomeinenmodel GGZ (RDG) ondersteunt GGZ-instellingen bij de inrichting van de informatievoorziening. Het RDG biedt de GGZ-instellingen een hulp- en communicatiemiddel bij vraagstukken op het snijvlak van zorg en inrichting van de informatievoorziening. Het RDG is een referentieoverzicht van de samenhang tussen bedrijfsactiviteiten en informatieobjecten in een GGZ-instelling, de domeinen. De domeinen vormen logische bouwblokken voor de inrichting van de informatievoorziening.en vormen logische bouwblokken voor de inrichting van de informatievoorziening.

Blogs

Uitdaging: anders omgaan met zorginformatie

13-05-2016
0

​Een poos geleden moest ik naar een allergoloog in het ziekenhuis. Het consult zou tien minuten duren maar liep uit tot een halfuur. Daarvan was de arts twintig minuten bezig om van mij informatie los te krijgen die al lang bekend zou moeten zijn.

Zorginformatiebouwstenen: voorwaarde voor eenduidige zorginformatie | Nictiz

21-01-2016
0

Zorginformatiebouwstenen zijn een belangrijk middel om hergebruik en meervoudig gebruik van zorginformatie mogelijk te maken, door de ‘eenheid van taal’ die ze afdwingen. Daardoor leveren ze een bijdrage aan het terugdringen van 'doorgeschoten papierwerk voor artsen'!

reacties