expert photo

Gert Koelewijn

Gert Koelewijn is programmamanager en medisch informaticus bij Nictiz. Hij ontwikkelt eHealth toepassingen voor het verbeteren van de patiëntveiligheid. Hiervoor verbindt hij zorgorganisaties, zorgverleners en experts zodat deze toepassingen op de verschillende zorgprocessen aansluiten. Zijn aandachtsgebieden zijn de informatiestandaarden ‘Informatieoverdracht Acute Zorg’ en ‘Informatieoverdracht Labgegevens’. Daarnaast organiseert hij het beheer van de Nationale Contra-Indicatielijst. Gert is lid van de HL7 Emergency Care Work Group, het HL7 NL Actieve Leden Forum en IHE Laboratory.

Laatste publicaties

Verbeterde elektronische overdracht van ambulance naar SEH

19-10-2017
0

​Artikel in het blad ICT&Health (nr 05/2017) over een nieuw bericht dat Nictiz samen met ketenpartners voor de elektronische overdracht tussen ambulance en de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis heeft ontwikkeld.

Multidisciplinaire afspraken registratie en overdracht van geneesmiddelovergevoeligheden

31-05-2017
0

Huisartsen, (ziekenhuis)apothekers en specialisten hebben gezamenlijk afspraken gemaakt over het digitaal registreren en uitwisselen van geneesmiddelovergevoeligheden. Gebruik van deze afspraken kan schade bij de patiënt voorkomen of beperken.

STAR TREK in de acute zorg

29-10-2015
0

​Een presentatie van Gert Koelewijn tijdens het MIC2015 over STAR TREK in de acute zorg: “Patiëntgegevens overal en altijd beschikbaar”

Beheer van standaarden in de zorg

23-01-2015
0

Dit rapport beschrijft een generiek model voor het beheer van standaarden, welke actoren betrokken zijn en welke verantwoordelijkheden zij hebben. Met dit rapport biedt Nictiz de verschillende partijen de benodigde handvatten voor het gedegen inrichten van het beheerproces.

Snel vooruit in de acute zorg

03-07-2014
0

De infographic Snel vooruit in de acute zorg geeft inzicht in de acute zorg en de bijdrage die Nictiz levert om zorgverleners zo snel mogelijk de informatie te geven die ze op dat moment zo hard nodig hebben.

Richtlijn gegevensuitwisseling acute zorg

01-07-2014
0

​De richtlijn is aangevuld met elektronische verwijzingen tussen de meldkamer, spoedeisende hulp, huisarts en de huisartsenpost. Hiermee zijn alle betrokken ketenpartijen binnen de acute zorg opgenomen.

Blogs
Ambulanceoverdracht kan spoelpatiënten het leven redden

Digitale ambulanceoverdracht helpt spoedpatient

12-01-2016
0

Spoedpatiënten zijn beter af als ziekenhuizen direct gegevens ontvangen vanuit de ambulance. Dit ervaart de Isala Klinieken Zwolle. Die ontvangt vanuit rijdende ambulances direct digitale gegevens van de spoedpatiënt in hun eigen ziekenhuissysteem.

Laboratoriumuitslagen van patiënten kunnen veiliger

27-01-2015
0

De veiligheid voor patiënten kan worden vergroot als laboratoriumuitslagen uniform aangeleverd worden.

reacties