expert photo

Henk Hutink

Henk Hutink is landelijk programmamanager en strategisch adviseur voor sectorale zorg-ICT vraagstukken. Henk houdt zich bezig met strategische innovatie, landelijke verandertrajecten en disruptieve ontwikkelingen. Henk is auteur van de boeken ‘ICT-Standaarden in de zorg’, ‘Wet- en regelgeving in de zorg’ en ‘Keurmerken, certificaten en kwaliteitsverklaringen in de zorg’.

Publicaties

De moderne benadering van e-healthbekostiging

01-04-2016
0

Artikel in ICT&health over de (structurele-) bekostigingsvraag voor e-health.

Leidraad Kwaliteitsregistraties

15-01-2016
0

​Deze leidraad is opgesteld vanuit het project Kwaliteitsregistraties, een samenwerkingsproject van Zorginstituut Nederland en Nictiz, dat zich richt op het verbeteren van (het stelsel van) kwaliteitsregistraties op een toekomstbestendige manier.

Keurmerken, certificaten en kwaliteitsverklaringen in de zorg

16-01-2014
0

In dit praktische overzicht dat samen met experts uit de gezondheidszorg is geschreven, zijn 75 kwaliteitsverklaringen van producten, diensten, instellingen en managementsystemen die er nu rond zorg en zorg-ICT te behalen zijn. Van elke kwaliteitsverklaring zijn de eisen, beoordeling, eigenaar en kosten in kaart gebracht.

Wet- en regelgeving in de zorg

28-05-2013
0

​Dit boek is samen met experts uit de gezondheidszorg en met juristen is geschreven en geeft u een overzicht van de meest gangbare wet- en regelgeving in de gezondheidszorg, in relatie tot ICT en eHealth. Wetten, veldnormen en richtlijnen nemen een belangrijke plaats in bij het realiseren van innovaties in de zorg, eHealth diensten of ICT-projecten. Voor niet-juristen zijn deze teksten vaak moeilijk te begrijpen. Het boek ‘Wet- en regelgeving in de zorg, een overzicht voor ICT en eHealth’ maakt de wet- en regelgeving in de gezondheidszorg toegankelijker voor zorgverleners, ICT’ers en andere mensen die in de zorgsector werkzaam zijn.

Blogs

Ontwikkelingshulp voor Nederlandse gezondheidszorg

14-07-2014
0

Als ik in mijn kennissenkring vertel over hoe patiëntgegevens in de zorg worden vastgelegd, dan zie ik opgetrokken wenkbrauwen. Vrijwel alle vrienden denken dat registratie van patiëntinformatie in de zorg goed is geregeld. Als ik vertel dat in de oncologieketen patiëntgegevens zeker vijf keer worden overgetypt krijg ik blikken vol ongeloof toegeworpen. De oncologieketen is helaas geen uitzondering.

reacties