expert photo

Irene van Duijvendijk

Irene van Duijvendijk is als adviseur verantwoordelijk voor vraagstukken op het snijvlak van Zorg en ICT met name binnen de caresector en met betrekking tot Persoonlijke gezondheidsomgevingen. Irene’s achtergrond is verpleegkunde en gezondheidswetenschappen. Irene zorgt voor kennisdeling, door middel van artikelen, whitepapers en door haar bijdrage aan congressen en symposia.

 

Laatste publicaties

Digitale vaardigheden zijn voor zorgprofessionals onmisbaar

22-02-2017
0

De komst van steeds meer digitale toepassingen, zoals eHealth-diensten, vragen om extra vaardigheden voor zorgprofessionals. Deze digitale whitepaper biedt enkele concrete aanbevelingen en instrumenten om digitale vaardigheden in kaart te brengen en te verbeteren.

Patient journey Roos Dalstra MedMij

21-12-2016
0

Het verhaal van fictieve patiënt Roos Dalstra is de leidraad voor de ontwikkeling van de MedMij-standaarden.

Presentatie programma Meer regie over gezondheid

01-06-2016
0

Presentatie over de rol van Nictiz (standaarden en basiseisen) in het programma 'Meer regie over gezondheid'

Een deur naar de rest van de wereld MIC2015

29-10-2015
0

​Presentatie van Irene van Duijvendijk op het MIC2015 over ervaringen met implementatie van beeldschermzorg.

"Een deur naar de rest van de wereld"

29-10-2015
0

Nictiz heeft dit jaar onderzoek gedaan naar de succesfactoren en barrières bij implementatietrajecten van beeldschermzorg. In deze TrendITion-publicatie zijn praktijkervaringen vertaald naar een overzicht van succesfactoren en barrières op het gebied van project en organisatie, techniek, financiën en het uiteindelijke resultaat.

Aanvullende beheersafspraken eOverdracht

31-08-2015
0

Een goed beheer van de standaard is minstens zo belangrijk als de ontwikkeling zelf. In dit document ligt de focus op het beheer van de verpleegkundige zorginformatiebouwstenen die zijn ontwikkeld op basis van de informatiestandaard eOverdracht.

Blogs

Het RDC als checklist voor projecten

01-08-2016
0

Wanneer een zorginstelling een verandering wil van het bestaande informatiesysteem, dan is er meestal een aanpassing nodig binnen één of meer processen. Dit betekent een herschikking van de procesbouwblokken.

HIMSS16: Zet in op technologie in de zorg en verbeter het leven van zorgconsumenten!

03-03-2016
0

De HIMSS Dutch Community doet verslag van de presentaties op de HIMSS16 in Las Vegas. Deze keer blikt Irene van Duijvendijk terug op Frans van Houten (CEO Philips): Zet in op technologie in de zorg en verbeter het leven van zorgconsumenten!

Goede inrichting van het applicatielandschap versterkt de zorg

Rationalisatie applicatielandschap in de Care

16-02-2016
0

Bij elke wijziging in het applicatielandschap in een zorginstelling moet de vraag gesteld worden of de wijziging bestand is tegen toekomstscenario's. Over ervaringen met het Referentie Domeinenmodel Care (RDC).

Beeldschermzorg: doen dus!

11-11-2015
0

Beeldschermzorg voegt iets toe aan de zorg. Het ontlast zowel de patiënt als de verpleegkundige. En de zorg wordt nog efficiënter en goedkoper ook. Beeldschermzorg, gewoon doen dus!

Hoe houdt u als bestuurder ICT in de greep?

19-10-2015
0

​Elektronische cliënten dossiers, mobiele ondersteuning van zelfsturende teams, beeldbellen, zelfmeetapparaten en apps die gekoppeld worden. ICT speelt steeds meer een centrale rol in de zorg. hoe houdt u ICT in de greep?

reacties