expert photo

Jaco van Duivenboden

Senior adviseur eHealth Jaco van Duivenboden houdt zich bezig met toekomstige ontwikkelingen en advisering over zorg & ICT, innovatie en eHealth. Voor dossierinzage door patiënten, medische apps en vraagstukken over kwaliteit en effectiviteit van eHealth kunt u hem 's nachts wakker maken.

Blogs

Samenwerking zorgt voor betere online en offline zorg

19-02-2018
0

Veel ziekenhuizen zijn bezig met een patiëntportaal. Ik mocht aanwezig zijn bij een avond voor patiënten over MijnETZ, het portaal van het ETZ (Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis) in Tilburg. Wat viel mij op? Dat zo’n avond vol interactie met patiënten geweldige ideeën geeft voor een beter portaal én voor betere zorg. Deze interactie en samenwerking zouden vanzelfsprekend moeten zijn.

Met blockchain alleen geen betere zorg

13-02-2018
0

Jaco van Duivenboden schreef een blog op zorgvisie.nl over blockchain in de zorg: 'Ik kan geen toekomst voorspellen, maar het wordt hoe dan ook niets zonder standaarden.'

Geen Keuringsdienst voor eHealth

24-05-2017
0

Dagelijks worden er nieuwe apps, websites en andere toepassingen gelanceerd die claimen effectief te zijn. Maar hoe weet je of die e-health-instrumenten werken?

Hoe wordt eHealth gewone zorg?

06-03-2017
0

Johan Krijgsman & Jaco van Duivenboden schreven een gastblog op Smarthealth.nl over hoe eHealth steeds meer gewoon onderdeel wordt van de zorg.

eHealth: handig of digitale kwakzalverij?

04-07-2016
0

​De eHealth-toepassingen schieten als paddenstoelen uit de grond maar de kwaliteit ervan is meestal moeilijk te bepalen. Reden om eHealth dan maar links te laten liggen? Nee, er zijn steeds meer manieren om een goede keuze te maken.

Hoe kan Dr. Google een nog betere dokter worden?

15-06-2016
0

eHealth gaat onder meer over medische kennis, en de (on)toegankelijkheid daarvan. In de sessie 'Shared decision making: Changing the relationship between doctor & patient' tijdens de eHealthweek kwam juist de rol van dat soort informatie aan de orde.

What’s next - the fax exit

09-06-2016
0

​​​​​Bezoekers van de eHealthweek konden afgelopen woensdag deelnemen aan een sessie ‘What’s next’ met de Amerikaanse Nick Adkins, bekend om zijn promotie van de digitale gezondheidszorg en ook wel ‘digitale evangelist’ genoemd. Ik was er ook bij.

Briljante mislukkingen in de zorg

Briljant mislukt

12-04-2016
0

​Amerika. Viagra. Teflon. Post-its. Ziet u het patroon? Het zijn allemaal toevallige, onbedoelde ontdekkingen. Of anders gezegd: Briljante Mislukkingen. We kunnen veel leren van mislukte projecten.

reacties