expert photo

Marinka de Jong

Marinka de Jong-Fintelman stuurt als programmamanager Patiëntparticipatie & eHealth activiteiten aan die de positie van de patiënt in het zorgproces versterken. Ze is nauw betrokken bij de ontwikkeling van visie en kaders voor persoonlijke gezondheidsdossiers. In het platform Patiënt en eHealth werkt ze met patiëntvertegenwoordigers, koepels en marktpartijen aan inventarisaties, best-practices, richtlijnen en standaarden.

 

Laatste publicaties

Mijn zorg, mijn toekomstige online omgeving: deel 1

01-06-2016
0

Lees in het verhaal Caroline hoe een toekomstige online omgeving ervoor zorgt dat zij zelf aan het roer staat bij de behandeling en zelf beslissingen neemt als het gaat om de zorg rondom haar ziekte.

Mijn zorg, mijn toekomstige online omgeving deel 2

01-06-2016
0

Lees in het verhaal van Astrid hoe een toekomstige online omgeving ervoor zorgt dat zij zelf aan het roer staat bij de behandeling en zelf beslissingen neemt als het gaat om de zorg rondom haar ziekte.

Mijn zorg, mijn toekomstige online omgeving: deel 3

01-06-2016
0

Lees in het verhaal van Janvier hoe een toekomstige online omgeving ervoor zorgt dat hij zelf aan het roer staat bij de behandeling en zelf beslissingen neemt als het gaat om de zorg rondom zijn ziekte.

Mijn zorg, mijn toekomstige online omgeving: deel 4

01-06-2016
0

Lees in het verhaal van Eric hoe een toekomstige online omgeving ervoor zorgt dat hij zelf aan het roer staat bij de behandeling en zelf beslissingen neemt als het gaat om de zorg rondom zijn ziekte.

Mijn zorg, mijn toekomstige online omgeving: deel 5

01-06-2016
0

​Lees in het verhaal van Anke hoe een toekomstige online omgeving ervoor zorgt dat zij zelf aan het roer staat bij de behandeling en zelf beslissingen neemt als het gaat om de zorg rondom haar ziekte.

Zorg, een toekomstige online omgeving: deel 6

01-06-2016
0

​Lees in het verhaal van Arjan hoe een persoonlijke gezondheidsomgeving de samenwerking met zijn patiënten faciliteert en dat de patiënten aan het roer staan van hun behandeling.

 

Presentaties

Kennismagazine Online Inzage

11-01-2017
0

Kennismagazine Online Inzage, hoe regel ik dat?! Ervaringen, ideeën en adviezen tijdens de bijeenkomst gedeeld door de zorginstellingen én de deelnemers zijn gedeeld gebundeld in een digitaal magazine met video's, presentaties en achtergrondinformatie.

Patiëntportalen hoe staat de markt ervoor MIC2015

30-10-2015
0

​Presentatie van Marinka de Jong op het MIC2015 over Patiëntportalen: hoe staat de markt ervoor?

MIC_2011_Verwachtingen van patiënten over portalen

18-11-2011
0

In het NPCF-minisymposium presenteert Marinka de Jong de resultaten van het onderzoek naar de succesfactoren van patiëntportalen. 'Patiëntportalen zijn een hulpmiddel voor de patiënt om grip te krijgen op zijn eigen zorgproces.'

Blogs

eHealth veilig inzetten: 7 tips

19-11-2015
0

​Zorginstellingen zetten eHealth in om de zorg veiliger, patiëntvriendelijker of efficienter te maken. Maar hoe voorkom je juist fouten door het gebruik van eHealth? Zeven tips.

Think big, act small

24-01-2013
0

​Als ik het woord eHealth laat vallen, dan heeft iedereen het ‘waarom het wiel opnieuw uitvinden?’ Geef ik dan op? Nee, zeker niet, daarvoor ligt de zorg en vooral de patiënt me teveel aan het hart.

Wie is jouw gebruiker?

06-12-2012
0

Patiëntbehoeften lijken veel op klantbehoeften en zijn soms best lastig. En daarom geloven we graag in fabels als: ‘patiënten weten niet wat ze willen’ of ‘de patiënt snapt toch niet wat de dokter heeft opgeschreven‘.

reacties