expert photo

Marinka de Jong

Marinka de Jong-Fintelman is als senior adviseur verbonden aan het programma Patiëntparticipatie & eHealth. Binnen dit programma worden activiteiten uitgevoerd die de positie van de patiënt in het zorgproces versterken. Ze is oprichter van het platform Patiënt en eHealth wat onder het programma valt. Ze is medeverantwoordelijk voor de thema’s die binnen het programma aandacht krijgen: gebruiksvriendelijkheid, het eConsult, samen dossiers opbouwen, de rol van de zorgverlener binnen eHealth, online inzage en ethiek. Rondom deze thema’s worden seminars en workshops gegeven, kennis opgebouwd en gedeeld en kennisproducten ontwikkeld.

 

Laatste publicaties

Patiënt en zorgverlener, partners in eHealth

11-07-2017
0

​In het kennismagazine 'Patiënt en zorgverlener, partners in eHealth' laten we met ervaringsverhalen van zorgverleners, experts en patiënten zien dat de inzet van eHealth om een partnerschap tussen zorgverlener en patiënt vraagt.

Kennismagazine eConsult bij de huisarts, van belofte naar praktijk

01-03-2017
0

Tijdens de Nederlandse eHealth-week organiseerde Nictiz op 24 januari jl. samen met stichting IKONE en Growtivity de workshop 'het eConsult bij de huisarts: van belofte naar praktijk'. De ervaringen, ideeën en adviezen die door de deelnemers zijn opgedaan en gedeeld, hebben we gebundeld in een digitaal kennismagazine.

Mijn zorg, mijn toekomstige online omgeving: deel 1

01-06-2016
0

Lees in het verhaal Caroline hoe een toekomstige online omgeving ervoor zorgt dat zij zelf aan het roer staat bij de behandeling en zelf beslissingen neemt als het gaat om de zorg rondom haar ziekte.

Mijn zorg, mijn toekomstige online omgeving deel 2

01-06-2016
0

Lees in het verhaal van Astrid hoe een toekomstige online omgeving ervoor zorgt dat zij zelf aan het roer staat bij de behandeling en zelf beslissingen neemt als het gaat om de zorg rondom haar ziekte.

Mijn zorg, mijn toekomstige online omgeving: deel 3

01-06-2016
0

Lees in het verhaal van Janvier hoe een toekomstige online omgeving ervoor zorgt dat hij zelf aan het roer staat bij de behandeling en zelf beslissingen neemt als het gaat om de zorg rondom zijn ziekte.

Mijn zorg, mijn toekomstige online omgeving: deel 4

01-06-2016
0

Lees in het verhaal van Eric hoe een toekomstige online omgeving ervoor zorgt dat hij zelf aan het roer staat bij de behandeling en zelf beslissingen neemt als het gaat om de zorg rondom zijn ziekte.

 

Presentaties

Patiëntportalen hoe staat de markt ervoor MIC2015

30-10-2015
0

​Presentatie van Marinka de Jong op het MIC2015 over Patiëntportalen: hoe staat de markt ervoor?

MIC_2011_Verwachtingen van patiënten over portalen

18-11-2011
0

In het NPCF-minisymposium presenteert Marinka de Jong de resultaten van het onderzoek naar de succesfactoren van patiëntportalen. 'Patiëntportalen zijn een hulpmiddel voor de patiënt om grip te krijgen op zijn eigen zorgproces.'

Blogs

De E-health-week: het is net carnaval!

31-01-2018
0

Afgelopen week stond nog meer dan anders e-health volop in mijn agenda. De E-health-week is afgesloten en ik blik graag terug.

Een informatiestelsel voor en door de patiënt

05-07-2017
0

Blog van Marinka de Jong over een duurzaam informatiestelsel: 'Mijn ambitie is een informatiestelsel in de zorg, waar de participerende patiënt een vanzelfsprekende rol vervult'. Deze blog is ook verschenen op SKIPR.

Eerlijke informatie over eHealth

18-05-2017
0

Blog van Marinka de Jong over wat de komst van eHealth betekent voor zorgverleners.

eHealth veilig inzetten: 7 tips

19-11-2015
0

​Zorginstellingen zetten eHealth in om de zorg veiliger, patiëntvriendelijker of efficienter te maken. Maar hoe voorkom je juist fouten door het gebruik van eHealth? Zeven tips.

Think big, act small

24-01-2013
0

​Als ik het woord eHealth laat vallen, dan heeft iedereen het ‘waarom het wiel opnieuw uitvinden?’ Geef ik dan op? Nee, zeker niet, daarvoor ligt de zorg en vooral de patiënt me teveel aan het hart.

Wie is jouw gebruiker?

06-12-2012
0

Patiëntbehoeften lijken veel op klantbehoeften en zijn soms best lastig. En daarom geloven we graag in fabels als: ‘patiënten weten niet wat ze willen’ of ‘de patiënt snapt toch niet wat de dokter heeft opgeschreven‘.

reacties