expert photo

Pim Volkert

Pim Volkert houdt zich als coördinator terminologie bezig met het gebruik van (medische) terminologieën in informatiesystemen. Pim coördineert de nationale ontwikkelingen rondom Snomed CT, het medisch terminologiestelsel. Internationaal is hij actief als co-chair van het member forum van Snomed International. Pim's grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat informatiesystemen de zorgverleners daadwerkelijk helpen hun werk beter uit te voeren.

 

Publicaties

Informatiestandaard eOverdracht in ART-DECOR

23-09-2014
0

Presentatie van Pim Volkert, Coördinatorterminologie bij Nictiz, tijdens de implementatiesessie eOverdracht op 23 september 2014.

SNOMED CT Startersgids

01-06-2014
0

​Deze SNOMED Clinical Terms (SNOMED CT) Startersgids is bedoeld als een praktisch en nuttig beginpunt voor iedereen met algemene belangstelling voor informatievoorziening in de zorg om meer over SNOMED CT te leren.

SNOMED CT in de praktijk

26-05-2014
0

​Presentatie over SNOMED CT in de praktijk door Pim Volkert en Feikje Hielkema tijdens de cursusdag ICT-standaarden in de zorg op 20 mei 2014.

SNOMED CT in Nederland

07-10-2013
0

​Pim Volkert, productmanager Eenheid van Taal, gaat tijdens de introductiecursus in op de uitgangspunten van SNOMED CT, de IHTSDO en SNOMED CT in Nederland.

Blogs

Eén zorginstelling, één wereld?

04-06-2015
0

In zorginstellingen zijn er twee soorten werelden. De witte wereld van dokters en de bonte wereld de administratie. Elke wereld kent zijn eigen rituelen en taalbegrippen én hanteert zijn eigen standaarden. Dat kan anders.

Eén diagnose is wel genoeg

30-06-2014
0

In ziekenhuizen worden soms voor één patiënt vier verschillende diagnoses vastgelegd voor één en dezelfde aandoening. Het niet eenduidig vastleggen van medische termen is een groeiend probleem.

reacties