Journalisten kunnen voor meer informatie over Nictiz contact opnemen met:

 

Willem van den Oetelaar, manager communicatie
E oetelaar@nictiz.nl

T 070 – 31 73 450Meet up ministerie van VWS op 26 juni

20-06-2017
0

Uitwisseling van gegevens is hét onderwerp voor 2017 binnen de zorgsector. Om kennis te delen over en samen te werken op dit onderwerp organiseert ministerie VWS op maandag 26 juni een Meet up. Nictiz verzorgt een 7-tal sessies.

Hoe maken we online inzage tot een succes?

20-06-2017
0

Kennismagazine met praktische handvatten voor het regelen van online inzage. U vindt er onder andere een top 10 adviezen, de praktijkverhalen van projectleiders, patiënten en zorgverleners en een geactualiseerde argumentenwijzer.

Graag uw feedback over de patiëntspecificaties voor de Basisgegevensset Zorg voor MedMij

19-06-2017
0

Graag uw feedback over de patiëntspecificaties voor de Basisgegevensset Zorg voor MedMij. Samen met het veld ontwikkelt Nictiz voor MedMij producten om veilige informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals en patiënten mogelijk te maken.

Afsprakenset voor geneesmiddelovergevoeligheden

31-05-2017
0

Huisartsen, (ziekenhuis)apothekers en specialisten hebben gezamenlijk afspraken gemaakt over het digitaal registreren en uitwisselen van geneesmiddelovergevoeligheden. Gebruik van deze afspraken kan schade bij de patiënt voorkomen of beperken.

Denkt u mee MedMij?

18-05-2017
0

​​Samen met het veld ontwikkelt Nictiz voor MedMij producten om veilige informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals en patiënten mogelijk te maken. Wij geven iedereen de gelegenheid om feedback te geven via ‘Openbare Consultatie’.

eHealth: hoe weten we of het werkt?

17-05-2017
0

Digitale toepassingen worden steeds meer in het zorgproces gebruikt. Nictiz deed samen met Zorginstituut Nederland onderzoek naar of kwaliteitsmodellen uit aanverwante vakgebieden geschikt zijn voor de beoordeling van kwaliteit van eHealth-toepassingen.

Online inzage voor VIPP

17-05-2017
0

Op 30 mei en 14 juni organiseert het VIPP-programma in samenwerking met Nictiz de themabijeenkomst 'Online inzage'. Het programma is speciaal aangepast aan instellingen die meedoen aan het VIPP-programma. Tijdens deze dag delen een drietal ziekenhuizen hun ervaringen met de opzet en uitrol van online inzage. Zo geven ze inzicht in de 'lessons learned' en krijgt u praktische adviezen. Hierbij staan de veranderkundige uitdagingen centraal. ​

Informatiestandaard eOverdracht vernieuwd

16-05-2017
0

De informatiestandaard verpleegkundige overdracht (eOverdracht) voor het overdragen van patiënten door de zorgketen is vernieuwd. Grootste aanpassing is het ontwikkelen en opnemen van verpleegkundige zorginformatie bouwstenen (ZIB’s).

eID in de zorg: wat betekent het voor u?

02-05-2017
0

Nictiz organiseert dinsdag 30 mei een bijeenkomst over eID in de zorg. Het toenemen van onlinedienstverlening vraagt om betrouwbare identificatie en authenticatie. Graag nodigen wij u hiervoor uit.

GGZ Nederland en Nictiz organiseren iGGZ Platformbijeenkomst

24-04-2017
0

GGZ platformbijeenkomst over de informatie-uitwisseling in de GGZ sector. Wilt u meepraten, meedenken en meewerken aan oplossingen voor ICT-vraagstukken in deZE sector? Meld u dan aan voor de gratis iGGZ platformbijeenkomst.


reacties