eHealth monitor

eHealth monitor 2014

Nederlandse patiënten zijn in vergelijking met de eerste eHealth-monitor 2013 beter op de hoogte van het bestaan van eHealth-mogelijkheden bij hun zorgverleners. Dit blijkt uit de eHealth-monitor 2014.

Voorbeelden zijn online herhaalrecepten aanvragen of vragen stellen aan de dokter via e-mail. Nederlandse artsen maken in vergelijking met vorig jaar nog meer gebruik van elektronische dossiervoering.

Voor patiënten en zorgverleners zijn de voordelen van sommige eHealth-toepassingen nog  onduidelijk. Voor een succesvolle eHealth-toepassing is een goede balans nodig tussen de investering (in geld en tijdsinspanning) en het resultaat (betere zorg, gemak en financiële vergoeding).

Infographic

Nictiz heeft een Infographic ontwikkeld van de ehealth-monitor waarin u in één oogopslag de belangrijkste kengetallen ziet uit de eHealth-monitor 2014. U kunt de infographic als pdf bekijken in uw browser.

» Download Infographic eHealth-monitor 2014 (pdf) (Link aanpassen!)

​» Naar de intera​ctieve infographic​

 

Webinar

Op 9 oktober verscheen de eHealth-monitor 2014 ‘Op naar meerwaarde!’. Deze jaarlijkse monitor geeft inzicht in de mate waarin Nederland eHealth gebruikt. Johan Krijgsman en Stefan Ottenheijm van Nictiz lichten deze eHealth-monitor toe in een webinar en beantwoorden vragen vanuit het publiek.

Ehealth monitor 2014 in English

The national eHealth monitor was conducted by Nictiz and NIVEL. The survey monitors the availability and use of eHealth applications by healthcare users and healthcare providers. The infographic in *.pdf is available in English. There is also a partial translation of the Management Summary and the Conclusions and Recommendations chapter​​.