Podcast

Digitale Toegang in de Zorg

Digitalisering in de zorg biedt veel kansen, maar er zijn ook een aantal spelregels die in acht moeten worden genomen qua veiligheid en betrouwbaarheid. Veilig inloggen is dan ook een belangrijke voorwaarde voor verdere digitalisering.

In deze podcastserie worden verschillende onderwerpen besproken die betrekking hebben op veilige digitale toegang van patiënten tot hun medische gegevens. Elke aflevering gaat Bob van Os (Nictiz) in gesprek met experts op het gebied van identificatie en authenticatie in de zorg.

De podcastserie Digitale Toegang in de Zorg is een samenwerking van Nictiz en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Onze podcast vind je onder andere in: Spotify, Apple iTunes  en Google Podcasts
Klik op ‘volgen’ in de streamingsdienst om op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen.

Aflevering 1 | De digitale deuren staan open!

Digitalisering in de zorg, wat zijn de kansen en waar moeten we op letten?

In deze aflevering gaat Bob van Os in gesprek met Ron Roozendaal, directeur informatiebeleid en CIO bij het Ministerie van VWS en Conchita Kleijweg, manager advies & innovatie bij Nictiz. Aan bod komen de kansen van digitalisering in de zorg, de stappen die nog gezet moeten worden en de belangrijke aandachtspunten.

Aflevering 2 | Een slot op je digitale voordeur?

Hoe voorkom je dat je digitale diensten aanbiedt aan de verkeerde persoon of dat je medische gegevens niet met de juiste patiënt deelt?

In deze aflevering gaat Bob van Os in gesprek met Leo van der Lubbe, senior beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS en Wendeline Sjouwerman, Functionaris Gegevensbescherming, over het waarborgen van veilige toegang tot digitale dienstverlening met medische gegevens voor patiënten.