eID in de zorg

Laatste eID-ontwikkelingen

​​​​​​​​​Op deze pagina vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van eID.

​​Estland loopt voorop op het gebied van elektronische identiteit

​28 september 2017​​

​In het nieuwsbericht ‘Europa moet EU 2.0 worden, maar Estland is dat al‘ staat dat Europa op het gebied van cyberveiligheid meer met elkaar moet samenwerken. Uit het interview met de Estste Heidi Pähn blijkt dat de Esten vertrouwen hebben in de veiligheid van hun elektronische identiteit. Een interessant artikel over de mogelijkheden van eID.

​​​​Wetsvoorstel GDI verzonden naar AP

​30 augustus 2017

Op 30 augustus 2017 is het wetsvoorstel voor de Wet Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) naar de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verzonden. Het wetsvoorstel is op basis van eerdere consultatie aangepast. Op de website van de rijksoverheid kun je de documenten, die naar Autoriteit Persoonsgegevens zijn verzonden, downloaden.

​​​​”Meerdere zorgsites onbeveiligd”

​​​​​​​​​17 augustus 2017

​​Uit onderzoek van de Open State Foundation blijkt dat twee op de drie zorginstellingen en apotheken niet zorgen voor een veilige verbinding. ZIekenhuizen en artsen doen het relatief goed. De geestelijke gezondheidszorg, verloskundigen, thuiszorg en fysiotherapie doen het niet goed. Het volledige artikel van de NOS vindt u hier.