Patiëntparticipatie en Medicatieveiligheid

Ervaringen en verhalen patiëntparticipatie

​​​Het pilot-project Patiëntparticipatie en Medicatieveiligheid van Nictiz, had tot doel om de patiënt met behulp van moderne hulpmiddelen de regie te geven bij het registreren en actueel houden van zijn eigen medicatieoverzicht.
Het project is in 2015 afgerond. Op diverse manieren is uiting gegeven aan de inhoud en uitkomsten van de pilot. Voorbeelden hiervan zijn onder meer een filmpje van Lucas Noordhoek (patiënt Cystic Fibrosis) met zijn longarts Harry Heijerman en apotheker maarten Ploeger (beiden werkzaam bij HagaZiekenhuis), een explanimation Weet jij wat je slikt?, whiteboardanimatie Nut en noodzaak van een medicatiedossier, een congres met een breed en gevarieerd programma, adviezen aan verschillende stakeholders​, en verschillende overzichten en rapportages met resultaten en adviezen​.

We hebben een samenvatting gemaakt van het project en deze vormgegeven in een digitaal verhalenboekje. Patiënten en deelnemende green-fields doen hun verhaal maar je leest ook het waarom van het project en de feiten en cijfers.