Speerpunten

Online inzage

Veel zorginstellingen zijn bezig met het regelen van online inzage, bijvoorbeeld via een patiëntportaal. Anderen gaan hier binnen afzienbare tijd mee aan de slag. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar begint u? Wie betrekt u erbij: zorgverleners, patiënten, juristen, ICT’ers? En op welk moment? Blijft het medisch jargon of wordt er gekozen voor lekentaal? Realtime of met vertraging? Hoe geeft u inzage een plek in het zorgproces?

Handboek ‘Online inzage, hoe regelen we dat?!’

Hoe zorg je dat online inzage meerwaarde geeft? Het handboek ‘Online inzage, hoe regelen we dat?!’ belicht de niet-technische uitdagingen en biedt praktische handvatten voor iedereen die met online inzage aan de slag gaat. Er zijn ook een poster en een checklist beschikbaar. Het handboek is op 26 maart 2018 uitgereikt aan minister Bruno Bruins van VWS.

Monitor hoeonlineisjouwziekenhuis.nl

Jaarlijks houden we bij hoeveel ziekenhuizen een patiëntportaal hebben. Niet alleen dat, we kijken ook naar de functionaliteiten die geboden worden. U vindt een mooi overzicht op de website hoeonlineisjouwziekenhuis.nl.

 

Kennismagazine

Lees alle ins en outs over online inzage in het digitale kennismagazine ‘Online inzage, hoe regelen we dat?!’.

We attenderen u graag op:
Tien adviezen voor het goed regelen van online inzage
– De praktijkverhalen van projectleiders, patiënten en zorgverleners
– Een argumentenwijzer voor lastige discussies over online inzage

Onderzoek gebruiksstatistieken

Hoe vaak worden patiëntportalen daadwerkelijk gebruikt? Het whitepaper ‘Het gebruikt van patiëntportalen: een verkennende studie’ presenteert een verkennende studie naar het gebruik van patiëntportalen en de inzet van communicatiemiddelen door ziekenhuizen.

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u nuttige ervaringen, inzichten of adviezen die u wilt delen over online inzage? Laat het ons graag weten via patientparticipatie@nictiz.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe publicaties over patiëntparticipatie en e-health? En wilt u als een van de eersten uitgenodigd worden voor onze themabijeenkomsten? Meld u dan direct aan bij het platform Patiënt en eHealth.​