Speerpunten

Online inzage

Veel zorginstellingen zijn bezig met online inzage via bijvoorbeeld hun patiëntportaal. Anderen gaan hier binnen afzienbare tijd mee aan de slag. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar begint u? Wie betrekt u erbij: zorgverleners, patiënten, juristen, ICT’ers? En op welk moment? Geeft u inzage in alle gegevens of slechts een gedeelte? Real-time of met vertraging? H​​​​oe geeft u inzage een plek in het zorgproces?

Kennismagazine

​Lees alle ins en outs over online inzage in het digitale kennismagazone ‘Online inzage, hoe regelen we dat?!’.

Bekijk hier het Kennismagazine

Wij willen u graag attenderen op:

Hoeonlineisjouwziekenhuis.nl

Jaarlijks houden we bij hoeveel ziekenhuizen een patiëntportaal hebben. Niet alleen dat, we kijken ook naar de functionaliteiten die geboden worden. U vindt een mooi overzicht op de website hoeonlineisjouwziekenhuis.nl.

​Handboek

Momenteel zijn wij de mogelijkheden aan het verkennen over de ontwikkeling van een handboek over online inzage. Het zal vol komen te staan met praktische tips, voorbeeldplannen, vergeet-me-nietjes en praktijkverhalen. Heeft u hier ideeën voor of wilt u een mooi praktijkverhaal aandragen? Laat het ons weten via patientparticipatie@nictiz.nl​.

Onderzoek naar gebruikersstatistiekenVeel ziekenhuizen hebben behoefte aan meer inzicht in de gebruikersaantallen, omdat dit richting geeft aan hun strategie en communicatiebeleid. Het aantal patiënten dat de afgelopen maand contact heeft gehad met een zorgverlener en gebruik maakte van een patiëntportaal ligt tussen de 5% en 20%. Ziekenhuizen die nu 5% scoren hebben dus nog een slag te slaan om tot 10% te komen – een van de VIPP-doelstellingen. Voor de ziekenhuizen die binnen VIPP inzetten op een gebruikerspercentage van 25% ligt de lat helemaal hoog.​ Wilt u meer weten over de resultaten van dit onderzoek? Klik dan op één van de onderstaande publicaties:

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u nuttige ervaringen, inzichten of adviezen die u wilt delen over online inzage? Laat het ons graag weten via patientparticipatie@nictiz.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe publicaties over patiëntparticipatie en e-health? En wilt u als een van de eersten uitgenodigd worden voor onze themabijeenkomsten? Meld u dan direct aan bij het platform Patiënt en eHealth.​