blog photo
09-12-2015
0
Auteur(s)  :  Karin Oost
Soort publicatie  :  Presentatie
Uitgever(s)  :  Nictiz
Bestand  : 
Trefwoord(en)  :  eHealth, Patient empowerment

'Mijn moeder (71 jaar) moet voor haar boezemfibrileren twee keer per week bloedprikken bij de trombosedienst. Totdat mijn moeder de dienst Trombose Zelfzorg ontdekte. Ze prikt nu zelf en geeft haar INR-waarden door via internet. Ze vindt het helemaal geweldig!'  Met dit verhaal over haar moeder opent Karin Oost, senior communicatieadviseur bij Nictiz | TrendITion de Zelfmanagement Expereince op 8 december in Heemstede. 

Dit voorbeeld geeft een trend aan waar de Nederlandse gezondheidszorg voor staat. Mensen met een of meerdere aandoeningen willen zelf regie houden ove rhun leven met die aandoening(en). Dit blijkt uit diverse onderzoeken, en ook uit cijfers van de eHealth-monitor 2015. Zorgverleners kunnen volgens Oost niet meer om zelfmanagement heen.

eHealth-voorbeelden

In de presentatie gaat ze in op algemene ontwikkelingen rondom zelfmanagement en eHealth, geeft onderbouwing daarvan uit de eHealthmonitor en schetst voorbeelden van het gebruik van eHealth in de praktijk.

Zelfmanagement expereince

Deze presentatie is de openingspresentatie van het de Zelfmanagement expereince dat VSB heeft gehouden voor haar achterban.  Tussen de 75 en honderd zorgverleners, zoals (wijk)verpleegkundigen, persoonlijk begeleiders, woonbegeleiders en pedagogische hulpverlener kwamen hier naar toe voor een middag workshops en demonstraties over zelfmanagement. Want schrijft VSB,  'zelfmanagement, leuk en aardig, maar hoe….? Hoe stimuleer je de cliënt tot meer zelfmanagement?


reacties