blog photo
22-02-2017
0
Auteur(s)  :  Paulien den Bode - V&VN Irene van Duijvendijk MSc - Nictiz Dr. ir. Mieke Kleppe - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Dr. Hans C. Ossebaard - Zorginstituut Nederland Dr. Daniël Tijink - ECP | Platform voor de Informatiesamenleving Dr. Erik de Vries - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Barbara van Rest - Nictiz
Soort publicatie  :  Whitepaper
Uitgever(s)  :  Nictiz
Bestand  : 
Trefwoord(en)  :  eHealth

De komst van steeds meer digitale toepassingen, zoals eHealth-diensten, vragen om extra vaardigheden voor zorgprofessionals. Dat hier (nieuwe) digitale vaardigheden voor nodig zijn, dat klinkt natuurlijk heel logisch. Maar hoe speel je hier als zorgorganisatie goed op in? Hoe weet je wat het niveau is van de digitale vaardigheden van zorgprofessional en hoe kan je deze – indien nodig - verbeteren? 

Om zorgorganisaties en –professionals hierbij te ondersteunen presenteert de Coalitie Digivaardigheden in de Zorg tijdens de afsluiting van de eHealth week 2017 de digitale whitepaper ‘eHealth: digitale vaardigheden zijn voor zorgprofessionals onmisbaar’. De paper geeft inzicht in de noodzaak van digitale vaardigheden voor zorgprofessionals en welke vaardigheden precies worden bedoeld. Daarnaast biedt het enkele concrete aanbevelingen en instrumenten om digitale vaardigheden in kaart te brengen en te verbeteren.


reacties