Implementatie verpleegkundige overdracht

Jaarlijks vinden circa 300.000 verpleegkundige overdrachten plaats in Nederland. Tijdens de weg die een patiënt aflegt door de zorgketen zijn meerdere instellingen en disciplines bij de zorg betrokken. De grootste risico’s in de zorg ontstaan door knelpunten in de informatie-uitwisseling bij de overdracht. Dossiers zijn niet actueel, niet compleet en bevatten niet altijd de informatie die voor zorgverleners relevant is. Een goede overdracht is noodzakelijk om continuïteit en coördinatie van zorg te waarborgen. Op deze pagina vindt u publicaties die helpen bij het gebruik en de implementatie van de informatiestandaard verpleegkundige overdracht.

Loopt de verpleegkundige overdracht bij jouw zorgorganisatie als een geoliede machine? Vergelijk in deze infographic in een paar minuten jouw ervaringen met de ervaringen van meer dan 800 collega-verpleegkundigen die aan het onderzoek van Nictiz en V&VN meededen.

 

Vergelijk jouw ervaringen!

64% van de verpleegkundige overdrachten in Nederland mist essentiële informatie bij de verpleegkundige overdracht en 89% is enthousiast over standaardisatie. Lees in dit onderzoeksrapport alle resultaten, conclusies en aanbevelingen.

eOverdrachtsbericht implementeren?

Om verpleegkundige gegevens efficiënt over te dragen, kan gebruik worden gemaakt van een standaard elektronisch overdrachtsbericht (eOverdracht) dat is opgesteld door de zorgsector. Wilt u het eOverdrachtsbericht implementeren? De 6 tips in deze Quick Reference Card helpen u op weg.

Bekijk infographic